Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Momentul terifiant în care un bărbat înarmat ucide un ofițer de securitate în ambasada Azerbaidjanului din Iran

socant imagini socante

Ambasada Azerbaidjanului în Iran a fost atacată vineri dimineaţa de necunoscuţi înarmaţi, incidentul soldându-se cu un mort şi doi răniţi, a indicat Ministerul de Externe azer într-un comunicat, transmite AFP, informează agenția AGERPRES.

'La 27 ianuarie (...) un atac armat s-a produs împotriva ambasadei Azerbaidjanului în Iran. Un bărbat înarmat cu un kalaşnikov l-a ucis pe şeful pazei misiunii diplomatice', afirmă comunicatul. Alţi doi paznici ai ambasadei au fost răniţi şi se află într-o 'stare satisfăcătoare'.

O anchetă este în desfăşurare, adaugă ministerul, fără alte precizări.

Iranul, unde trăiesc milioane de azeri, a acuzat mult timp statul vecin că alimentează un sentiment separatist pe teritoriul său.

Relaţiile dintre Baku şi Teheran sunt în mod tradiţional delicate, Azerbaidjanul turcofon fiind un aliat apropiat al Turciei, un rival istoric al Iranului.

Teheranul se teme de asemenea că teritoriul azer ar putea fi utilizat pentru o eventuală ofensivă împotriva sa de către Israel, principalul furnizor de arme pentru Baku.

Suspectul a intrat în ambasadă fiind însoţit de doi copii mici şi pare să fi fost motivat de "probleme personale", potrivit agenţiei semioficiale de presă iraniene Tasnim, care îl citează pe şeful poliţiei, relatează Rador.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.