Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Moşi Crăciunii primesc şi ei cadouri la Rio de Janeiro, de care au nevoie după pandemia covid-19

mos craciun

Moşi Crăciuni, cu barbă şi îmbrăcaţi în roşu, care duc cadouri copiilor cuminţi, primesc, la Rio de Janeiro, mâncare la pachet drept cadou, de care au nevoie după pandemia covid-19, devastatoare mai peste tot în Brazilia, relatează AFP.

În timpul crizei covid-19, ”Moşi Crăciunii au rămas fără serviciu”, din cauza anulării evenimentelor în persoană de la sfârşitul anului, declară AFP Limachem Cherem, directorul Şcolii de Moşi Crăciuni de la Rio, care a distribuit marţi mese la pachet, informează News.ro.

În această instituţie aparte, zeci de bărbaţi în vârstă urmează cursuri de cântat, de teatru, de dicţie sau de expresie corporală, pentru a încarna cel mai bine personajul cu barbă preferat al copiilor brazilieni şi a se angaja în centre comerciale, spitale sau creşe.

Însă aceste activităţi au fost restrânse puternic în timpul sărbătorilor de la sfârşitul anilor 2020 şi 2021, din cauza pandemiei covid-19, care s-a soldat cu peste 620.000 de morţi în Brazilia.

Din cauza gesturilor barieră, Moş Crăciun nu a îmbrăţişat copiii.

În timpul crizei sanitare, ”am obţinut doar cinci dintre cele 30 de conracte obişnuite, iar cei care au muncit puteau doar să salute copiii printr-un geam. A fost foarte trist”, declară Limachem Cherem, a cărui şcoală a format peste 1.000 de Moşi Crăciuni în aproximativ 30 de ani.

Activitatea a crescut la sfârşitul acestui an, însă pachetele cu mâncare, distribuite mulţumită unor donaţii ale unei întreprinderi, sunt bine-venite pentru ”elevii” şcolii, pensionari cu venituri mici.

”Ei se refac muncind la sfârşitul anului, pentru a câştiga cu ce să cumpere cadouri pentru nepoţii lor sau pentru a plăti facturi restante”, declară directorul şcolii.

Paulo Roberto Santos, un Moş Crăciun de culoare, în vârstă de 63 de ani, cu o barbă grizonantă deasă, consideră că a venit timpul ca el şi colegii săi să primească şi ei cadouri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.