Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Mugur Isărescu îl UMILEȘTE pe Darius Vâlcov și îl numește 'FĂPTURĂ': 'Măi, chiar așa se discută în public, în societatea românească?'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mugur Isarescu

În ceea ce prevede profiturile băncilor din România, Mugur Isărescu, Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), a susținut, luni, că nu sunt atât de mari pe cât sunt prezentate în public și nici mai mari decât în restul țărilor din Europa.

„Aceeași făptură (Darius Vâlcov, consilierul pe probleme economice al premierului - n.red.) s-a dus acolo și vede ceva care îi place. Acum zice de 2015. După patru - cinci ani de pierdere, sistemul bancar românesc a avut un profit. N-a fost nici pe departe exagerat, dacă îl iei într-un lanț. Nu te apuci să iei exact ce vrei să spui numai ca să scoți ochii și să influențezi populația. Cifrele n-arată că sistemul bancar din România este cel mai profitabil. Ce am auzit acum câteva zile că este de șase - șapte ori mai profitabil: măi, chiar așa se discută în public, în societatea românească? Am fost în 2015 cu profitabilitate mai mare, dar acum suntem locul 6, 7, 12, nu spun de anii anteriori, când băncile au fost pe pierdere”, a explicat Mugur Isărescu, luni, cu ocazia prezentării „Raportului asupra inflației”, ediția februarie 2019.

Citește și: Vești bune pentru Cristi Borcea! Cum ar putea scăpa de închisoare

În plus, Guvernatorul a adăugat că Ordonanța nr. 114/2018 a creat mai multe probleme în economie, nu doar pentru bănci.

„Incertitudinile în economie abia se temperaseră și iar au crescut în ianuarie, bineînțeles legat de Ordonanța 114. Acest lucru are implicații de cursul de schimb, pe dobânzi, pe credibilitatea țării”, a menționat Isărescu.

Citește și: Isărescu: ‘Noi nu putem să contracarăm deciziile BNR’

Guvernul BNR a mai remarca declinul prelungit al investițiilor, pe care nu mai poate nimeni să îl tăgăduiască.

„Datele sunt evidente. Am văzut și eu de la personajul (Darius Vâlcov, consilierul premierului pe probleme economice – n.red.) care, cel puțin luna aceasta, a împânzit televiziunile că mi-a arătat o hartă că toată România era numai autostrăzi. Și noi ne chinuim să facem Comarnic – Brașov. Nici anul acesta nu se va face, bineînțeles”, a mai spus Isărescu.

Citește și: Șocant! S-a aflat care sunt telefoanele care emit cele mai multe radiații

Guvernatorul BNR a reamintit că i-a promis, în 2000, președintelui Prodi, că va fi finalizat coridorul București – Constanța, în 2006, iar acesta nu este finalizat încă. „Regretă ce s-a întâmplat în această țară”, a menționat Isărescu, referindu-se la faptul că el era premier, atunci, în 2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.