Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nadia Comăneci, reacție neașteptă după ce echipa de gimnastică a ratat calificarea la Olimpiadă

spynews.ro
nadia comaneci

Fosta campioană olimpică Nadia Comăneci a declarat, sâmbătă, că nu este o mare surpriză faptul că echipa feminină de gimnastică artistică a României nu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo în urma ratărilor numeroase ale sportivelor din calificările Campionatelor Mondiale care se desfăşoară în aceste zile la Stuttgart (Germania), anunță AGERPRES.

Vezi și: Dana Gârbovan, despre numirea Laurei Codruța Kovesi procuror-șef european: 'E una politică. Nu a existat o competiție reală'

"Nu cred că e o mare surpriză că România nu s-a calificat. Nu e prima dată când nu se califică. Surpriza e faptul că au ratat foarte mult. Şi nu ştiu exact de ce se întâmplă acest lucru. E greu să spun pentru că nu sunt acolo, în sală. Dacă aş fi o săptămână, două sau trei mi-aş da seama unde trebuie schimbat. Dar ceva trebuie schimbat. Este un semnal de alarmă pentru România", a spus fosta gimnastă care a participat, sâmbătă, la evenimentul organizat de fundaţia sa în Parcul Sebastian din Capitală intitulat "Nadia Sports Experience - Paşaport pentru Sport".

Întrebată dacă România va reuşi totuşi să aibă câteva gimnaste calificate la individual, ea a răspuns: "Dacă avem puţin noroc, poate reuşim să calificăm sportive la individual. Altfel nu ştiu..."

Nadia Comăneci a explicat că gimnastica românească are nevoie de "un buget frumos" şi de "răbdare" pentru a reveni din nou în top.

"Este un drum lung pentru ca gimnastica românească să ajungă unde a fost odată. Este greu de explicat în câteva cuvinte. Am rămas puţin în urmă, anumite lucruri sunt puţin expirate şi trebuie să facem un plan de lungă durată cu un buget frumos care trebuie oferit antrenorilor şi bazelor sportive care nu sunt foarte adaptate la ce este nevoie. Când mergi în alte ţări poţi să observi acest lucru. Apoi este nevoie şi de răbdare. Deci un buget mai mare, o statistică diferită, o promovare diferită, o înţelegere diferită. Pentru că în ziua de azi comunicarea cu noua generaţie este diferită faţă de cea de acum 20-30 de ani", a precizat Comăneci.

Citește și: VIDEO Carnagiu pe o șosea din Ialomița: ZECE MORȚI și ȘAPTE răniți după ce un microbuz a lovit un TIR

Echipa feminină a României ocupă locul 10 în calificări la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart (Germania), după primele şase subdiviziuni, desfăşurate vineri şi are şanse extrem de mici pentru a participa la JO de la Tokyo. Pentru echipa feminină a României este a doua ediţie consecutivă a Jocurilor Olimpice la care nu va participa după ce nu a reuşit calificarea nici la JO de la Rio de Janeiro din 2016.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.