Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nelu Tătaru a răbufnit în plen: Eroii în halate albe sunt verificați de Curtea de Conturi la ore suplimentare

Facebook
Nelu Tataru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a acuzat marți, în plenul Camerei Deputaților, la dezbaterea moțiunii simple împotriva sa, că personalul medical este controlat de Curtea de Conturi.

Citește și: Document oficial: Guvernul Orban a creat 1.203 locuri de muncă la stat .

„Un corp medical control de Curtea de Conturi la ore suplimentare, la garzi, un Avocat al Poporului care spune ca medicii sunt tortionari, nu am crezut ca vom ajunge in momentul ca, dupa ce in martie-aprilie strazile erau pustii, un personal medical expus sa fie aratat cu degetul. Nu e mult de cand erau eroi in halate albe, acum sunt eroii care fura ore suplimentare (...) Suntem acuzati de coruptie, apar tot felul de articole pe site-uri obscure, ne apar rude, afaceri, tot felul de lucruri numai lucruri pe care le-am facut in aceasta perioada, nu”, a declarat ministrul.

Moţiunea intitulată "Sănătatea românilor nu este firmă de pompe funebre" va fi votată miercuri. Textul moţiunii a fost prezentat în plen de deputatul PSD Georgeta Holban.

Deputaţii social-democraţi, semnatari ai moţiunii simple, solicită demisia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, motivând că "se ocupă de tunuri, vânzări de mască fără bon, numiri controversate în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi".

"Sănătatea românilor este sau ar trebui să fie pe primul loc în lista de priorităţi a oricărui guvern, a oricărui administrator pus să gestioneze un sistem de care depinde viaţa şi bunăstarea noastră, a tuturor. Din păcate, actualul Guvern a însemnat o listă interminabilă de eşecuri, minciuni şi inactivitate în domenii cheie. 'Sănătatea nu este prioritate' - ne spune ministrul PNL de la Finanţe. Tot din păcate, deşi nu ne aşteptam să fie altfel, s-a confirmat că un domeniu atât de tehnic precum sănătatea şi atât de important reprezintă unul din marile eşecuri ale Guvernului PNL cu costuri grave şi de neimaginat, cu repercusiuni asupra tuturor cetăţenilor României. După ce fostul ministru al Sănătăţii a vrut să 'privatizeze' sănătatea, actualul ministru PNL al Sănătăţii se ocupă de 'tunuri', 'vânzări de mască fără bon', numiri controversate ale unor oameni în Consiliile de Administraţie de la Unifarm sau Antibiotice Iaşi, care să se ocupe doar de alte 'tunuri', gen livrarea de etichete pentru medicamente sau măşti la suprapreţ", se arată în textul moţiunii simple.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.