Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO UPDATE - Bâlbe la nivel înalt, cu numărul bolnavilor: Nelu Tătaru contrazice GCS, Ludovic Orban exclude bolnavii retestați din noile cazuri

Facebook
Nelu Tătaru

Grupul de Comunicare Strategică a informat, marți, că în ultimele 24 de ore „au fost înregistrate alte 994 noi cazuri de îmbolnăvire”. La mai puțin de jumătate de oră distanță, într-o conferință de presă alături de premierul Ludovic Orban, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut marți o declarație din care reiese că GCS a greșit când a trimis informarea zilnică. Ulterior, premierul Ludovic Orban a spus că nu ar fi de fapt incluse retestările în comunicatele zilnice.

„Suntem într-un moment pandemic, de creștere progresivă a numărului de cazuri, vom avea doua saptamani dificile pentru a putea reimpune acele masuri de carantina, izolare in spital, izolare la domiciliu. In functie de respectarea acestor norme vom putea vedea evolutia in perioada urmatoare. Repet, vom avea doua saptamani destul de grele, munca asidua, atat la nivelul DSP cat si la unitatile sanitare”, a spus ministrul Nelu Tătaru.

Întrebat de reporteri explicit despre cele 994 de noi cazuri, ministrul a spus:

  • „Suntem într-o perioadă de creștere ușoară a numărului de cazuri noi. Sunt și testările pentru cei internați, sunt și testările pentru cei noi din anchetele epidemiologice, sunt și testările pentru cei care vor să plece în concediu și-și fac acele testări la cerere”.

Astfel, în raportare sunt incluse și testările pentru persoane deja bolnave aflate în spital, deci nu sunt noi cazuri COVID-19. Ministrul nu a precizat însă câte din cazurile raportate ca fiind noi îmbolnăviri sunt bolnavi COVID-19 aflați în spital și retestați în vederea externării.

UPDATE 19.54 - După o ședință cu Internele, premierul Ludovic Orban a spus, marți seara, întrebat dacă în raportările zilnice de noi cazuri se iau în calcul și retestările, acesta a negat. „După informațiile mele, nu sunt incluse persoanele retestate”, a spus Ludovic Orban. „Dar în datele care au fost prezentate până acum nu au fost prezentate persoane retestate ci este vorba strict de numărul de cazuri noi”, a adăugat premierul.

Citește și: Darius Vâlcov a fost condamnat la 6 ani și 6 luni de închisoare cu executare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.