Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nelu Tătaru: 'Pandemia nu se tranșează în spital. Noi nu suntem dumnezei'

Inquam Photos / Octav Ganea
nelu tataru

Pandemia nu se tranșează în spitale, ci în societate, prin respectarea regulilor, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Ministrul recomandă regăsirea legăturii cu „cel mai bun prieten al nostru: medicul de familie”, relatează Mediafax.

Întrebat la Digi24 despre secțiile de terapie intensivă pline, ministrul Sănătății a afirmat că România nu a avut o extindere la nivel național „a momentului în care terapia intensivă să fi fost suprasolicitată”.

Nelu Tătaru a vorbit despre lupta medicilor pentru a salva viețile din ATI, afirmând că în acest moment sunt, în toată țara, 170 - 180 de pacienți intubați.

„Noi nu suntem dumnezei. Lupta o ducem până la capăt. Lumea ce ar trebui să înțeleagă din acest moment: această pandemie nu se tranșează în spital, această pandemie se tranșează în prespital”, adică în societate, a spus Tătaru.

Conform ministrului, dacă regulile din societate, în context pandemic, sunt respectate, avem o scădere a transmiterii comunitare și efectiv o scăderea numărului de cazuri noi.

Tătaru recomandă „ prezentarea rapidă la un medic sau menținerea sau regăsirea legăturii cu cel mai bun prieten al nostru, medicul de familie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.