Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nicolae Ciucă anunță că România va aduce mai mulți refugiați cu bacul, pe la Isaccea: 'Cu un singur bac nu putem să asigurăm o fluență mai mare'

Premierul Nicolae Ciucă a mers, marţi după-amiază, la punctul de trecere a frontierei Isaccea unde a stat de vorbă cu autoritățile locale, care i-au transmis că sunt depășite de criza refugiaților ucraineni. Ciucă a aflat că mii de ucraineni așteaptă pe celălalt mal al Dunării să plece din Ucraina și a anunțat că România va folosi mai multe bacuri pentru transportul refugiaților, pe la punctul din Isaccea.

”Am discutat acest aspect, pentru că, aşa cum am putut să constatăm, în acest moment, există o regularitate şi un număr de refugiaţi care poate fi procesat uşor, dar, în acelaşi timp, există date pe care le-am aflat de la cetăţenii ucraineni că dincolo de graniţă există mai mulţi ucraineni care aşteaptă să părăsească ţara şi atunci am discutat care ar fi posibilităţile de procesare şi de transport în momentul în care numărul ar creşte. Cu un singur bac este limpede că nu putem să asigurăm o fluenţă mai mare şi am aflat de la Ministerul Transporturilor că există rezervă la Galaţi şi pot fi puse la dispoziţie mai multe bacuri prin care să se asigure un ritm mai mare de trecere. (...) Cu certitudine putem să facem asta.”, a spus Nicolae Ciucă.

Citește și: Video | Premierul Ciucă a mers la Isaccea, locul în care refugiații intră în România cu bacul: 'Mulțumesc tuturor celor implicați' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.