Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Premierul Ciucă a mers la Isaccea, locul în care refugiații intră în România cu bacul: 'Mulțumesc tuturor celor implicați'

ciuca

Premierul Nicolae Ciuca a mers marți seara la Isaccea, în județul Tulcea, unde refugiații ucraineni intră în valuri în România, trecând Dunărea cu bacul. Ciucă a mulțumit tuturor celor care se implică pentru a-i ajuta pe refugiați, dar s-a referit și la unele îmbunătățiri necesare, mai ales în condițiile în care se așteaptă o creștere a fluxului de refugiați, pe măsură ce rușii se aproape de Odesa.

„Mulțumesc tuturor celor implicați. Putem să vedem cu ochii noștri drama refugiaților ucraineni, care au fost nevoiți să-și ia viața într-o valiză și să fugă de tot ceea ce înseamnă ororile acestui război nedrept, neprovocat, pe care forțele armatei ruse le desfășoară în Ucraina. (...)

Este clar că s-a dobândit o experiență. Există potențial în continuare să fim pregătiți pentru creșterea fluxului de refugiați.

Am discutat cu toți cei care gestionează situația de la Isaccea. Există o serie întreagă de activități pe care trebuie să le coordonăm mai bine. Am discutat măsurile care pot fi luate imediat dacă se constată un flux mai mare de echipamente și materiale cu destinație umanitară. Autoritățile locale se simt depășite și am discutat la MAI tot ce înseamnă sprijin și coordonare. (...)

Am putut să constatăm că există spirit de solidaritate la nivelul cetățemilor români. Am văzut și voluntari din Elveția, din Spania, din SUA, din Marea Britanie”, a declarat Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.