Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video - Nicolae Ciucă anunță premieră națională, după 1989: Se înființează Agenția pentru investiții străine și exporturi

Inquam Photos - George Călin
Inquam Nicolae Ciucă

Premierul Nicolae Ciucă anunță înființarea unei structuri în premieră în România. E vorba de o divizie specială destinată oamenilor de afaceri străini, care are ca scop sprijinirea investițiilor străine și încurajarea exporturilor.

Ciucă a anunțat că în ședința de Guvern de vineri este pe agendă o decizie „cât se poate de importantă, pe care o așteaptă de mult timp mediul de afaceri”.

„La întâlnirea pe care am avut-o cu oamenii de afaceri din Belgia și din România prezenți în Belgia s-a discutat acest subiect, al deschiderii pe care Guvernul o manifestă față de mediul de afaceri și investitori. Așteptările pe care aceștia le au de la noi sunt să continuăm să fundamentăm tot ceea ce înseamnă măsurile economice și fiscale pentru a facilita investițiile în România - precum și organizarea structurală astfel încât să putem să avem un proiect care poate să asigure coordonarea și comunicarea cu mediul de afaceri”, a afirmat Ciucă.

Proiectul se va numi Agenția română pentru Investiții Străine și Promovarea Exporturilor: „este o structură pe care va trebui să o încadrăm cu resursa umană competentă. Este o structură căreia trebuie să îi asigurăm un cadru procedural de funcționare, astfel încât să fie cât se poate de deschisă, de eficientă în ceea ce înseamnă promovarea exporturilor românești și facilitarea investițiilor străine în țara noastră”.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.