Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Nicolae Ciucă nu se grăbește să numească ministru în locul demisionarului Florin Roman: 'Să putem să avem o analiză la nivelul partidului'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Florin Roman

Premierul Nicolae Ciucă anunţă că o nominalizare pentru funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, devenită vacantă după demisia lui Florin Roman, va fi făcută în cel mult două săptămâni.

"Ţinând cont de vâltoarea activităţilor care au fost în acest interval de timp, am considerat că este oportun ca, imediat după sărbători, să putem să avem o analiză la nivelul partidului, să avem o propunere şi să mergem şi să o propunem preşedintelui ţării, pentru a putea să avem procedura de învestire a unui nou ministru. (...) Poate cel mai târziu în două săptămâni", a declarat prim-ministrul joi seară, la TVR.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Premierul pe care Klaus Iohannis l-a refuzat își face partid și îl lansează la o dată cu însemnătate istorică

El a precizat că nominalizarea o va face partidul căruia îi revine portofoliul, în acest caz PNL.

"Suntem un Guvern care este rezultatul unei coaliţii politice, vom lăsa partidele politice să procedeze în conformitate cu, să îi zicem, cutuma care s-a folosit până acum", a spus Nicolae Ciucă.

Florin Roman a demisionat, pe 15 decembrie, din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, pe 17 decembrie, decretul prin care ministrul Energiei, Virgil Popescu, era desemnat ca interimar pe portofoliul devenit vacant.

Citește și: VIDEO Nicolae Ciucă, despre relația cu Florin Cîțu, criticul său: 'Nu am mai avut timp să ajung la sediul partidului'

Anterior demisiei, premierul Ciucă i-a cerut lui Roman să clarifice acuzaţiile de plagiat care îi sunt aduse, menţionând că acesta va trebui să ofere lămuriri şi cu privire la noi acuzaţii apărute în spaţiul public.

Presa publicase informaţii conform cărora Florin Roman ar fi urmat studii universitare de scurtă durată în cadrul unui colegiu universitar din Alba-Iulia şi a susţinut examenul de absolvire la UBB Cluj-Napoca. Astfel, Roman a obţinut o diplomă de absolvire, nu una de licenţă de la UBB, aşa cum ar apărea în CV-ul său.


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.