Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| O persoană şi-a pierdut viaţa într-un incendiu din nordul Portugaliei

news.ro
Incendiu vegeta

O persoană şi-a pierdut viaţa într-un incendiu din regiunea Aveiro, în nordul Portugaliei, au anunţat miercuri reprezentanţi ai serviciilor de intervenţie, mobilizaţi masiv de mai multe zile în centrul ţării din cauza incendiilor de pădure provocate de temperaturile caniculare, informează AFP.

''Pompierii au găsit o victimă carbonizată în mijlocul zonei care a ars'' într-un incendiu survenit în noaptea de marţi spre miercuri în municipalitatea Murtosa, a precizat pentru AFP comandantul José Miranda, din cadrul Autorităţii naţionale pentru protecţie civilă, fără să ofere alte precizări.

Potrivit publicaţiei Correio da Manha, victima este o femeie de circa 50 de ani. Incendiul, care s-a declanşat într-un lan de porumb, a fost stăvilit între timp.

Centrul ţării este cel mai afectat de incendiile de pădure declanşate începând de joia trecută şi care s-au intensificat din nou marţi după-amiază, amplificate de căldură şi de vântul puternic, potrivit Agerpres.

Miercuri dimineaţă, patru focare importante mobilizau peste 1.500 de pompieri în localităţile Leiria, Pombal şi Ourém, situate la intersecţia districtelor Leiria şi Santarém, la o distanţă de circa o sută de kilometri de Lisabona.

În ajun, rezidenţii mai multor localităţi au fost evacuaţi, precum şi circa 300 de persoane care se aflau în orăşelul Freixianda, din municipalitatea Ourém.

Circulaţia autovehiculelor, întreruptă până în zorii zilei, a fost între timp reluată pe mai multe drumuri, printre care şi autostrada A1, care leagă Lisabona de nordul Portugaliei.

Începând de joi, serviciile de intervenţie au înregistrat circa 30 de persoane rănite uşor şi cel puţin 12 case avariate, potrivit unul bilanţ provizoriu furnizat de protecţia civilă.

Guvernul Portugaliei, ţară care a rămas traumatizată în urma incendiilor devastatoare din 2017, ce au dus la moartea a peste 100 de persoane, a decis să întărească mobilizarea serviciilor de intervenţie şi să le sporească autoritatea, decretând ''stare de contingenţă'' cel puţin până vineri.

Miercuri, institutul meteorologic portughez a plasat sub alertă roşie 16 dintre cele 18 districte de pe teritoriul continental, de două ori mai multe decât în ziua precedentă.

Temperaturile urmează să depăşească 40 de grade Celsius în mare parte din ţară, iar în regiunea Santarém ar putea urca până la 46 de grade Celsius.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.