Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Oficial Hamas afirmă că gruparea va repeta atacul din 7 octombrie 'de două şi de trei ori', pentru a distruge Israelul

bbc.co.uk
Ghazi Hamad

Video | Oficial Hamas afirmă că gruparea va repeta atacul din 7 octombrie 'de două şi de trei ori', pentru a distruge Israelul

Ghazi Hamad, membru al biroului politic al Hamas, a afirmat într-un interviu acordat unui canal de televiziune libanez că gruparea teroristă va repeta atacul din 7 octombrie de nenumărate ori, până când Israelul va fi anihilat, relatează The Times of Israel, potrivit news.ro.

"Israelul este o ţară care nu are ce căuta pe pământul nostru", a spus Hamad în interviul acordat la 24 octombrie postului de televiziune LBC. "Trebuie să o eliminăm, deoarece constituie o catastrofă de securitate, militară şi politică pentru naţiunea arabă şi islamică. Nu ne este ruşine să spunem acest lucru", a declarat liderul Hamas.

Un fragment din interviu a fost distribuit miercuri pe X de ministrul britanic de externe, James Cleverly

În interviu, Hamad mai spune că Israelul trebuie să fie şters de pe toate "pământurile palestiniene", adică trebuie anihilat complet, susţinând că existenţa sa este "ilogică".

"Trebuie să dăm o lecţie Israelului şi o vom face de două şi de trei ori. Potopul al-Aqsa (numele pe care Hamas l-a dat atacului său din 7 octombrie) a fost doar prima" lecţie, continuă Hamad. "Va trebui să plătim un preţ? Da, şi suntem pregătiţi să îl plătim. Suntem numiţi o naţiune de martiri şi suntem mândri să sacrificăm martiri", a adăugat liderul palestinian.

Oficialul Hamas susţine, de asemenea, că Hamas nu a intenţionat să facă rău civililor, dar au existat "complicaţii" pe teren. Asta, deşi în ultimele trei săptămâni au apărut dovezi copleşitoare privind atacurile deliberate împotriva civililor israelieni ca parte a instrucţiunilor date de comandanţii Hamas.

"Noi suntem victimele ocupaţiei. Punct. Prin urmare, nimeni nu ar trebui să ne învinovăţească pentru lucrurile pe care le facem. Pe 7 octombrie, pe 10 octombrie, pe 1 milion de octombrie, tot ceea ce facem este justificat", conchide Hamad.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.