Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Omul lui Vladimir Putin: Vă îndemnăm să vă puneţi întrebarea: 'Ce rost are ca Rusia să atace pe cineva?'

Alexei Nikolsky/Tass
vladimir putin

Purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că "nu are rost ca Rusia să atace pe cineva", îndemnând partenerii occidentali să fie raţionali.

"Vă îndemnăm să vă puneţi întrebarea: ce rost are ca Rusia să atace pe cineva?", a declarat Peskov, într-un interviu pentru postul de stat Rossia 1.

Citește și: Vladimir Putin s-a supărat pe occidentali chiar în ziua în care era anunțată invadarea Ucrainei: 'Avansarea de date pentru un atac este o provocare'

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a criticat, de asemenea, Occidentul pentru că "nu a fost foarte bun la istorie”, susţinând că Rusia nu a invadat niciodată o altă ţară.

"Vă reamintim că Rusia nu a atacat niciodată pe nimeni de-a lungul istoriei sale. Şi Rusia, care a supravieţuit atâtor războaie, este ultima ţară din Europa care vrea să vorbească, chiar să pronunţe cuvântul «război", a declarat Peskov.

Citește și: Londra anunță că Rusia invadează Ucraina: 'O invazie este foarte, foarte probabilă şi foarte, foarte iminentă'

Întrebat despre situaţia din Donbas, Peskov a avertizat că "orice scânteie, orice incident neplanificat sau orice provocare minoră poate duce la consecinţe ireparabile”.

"Și, în același timp, oferă un acoperiș diplomatic și politic. Se spune că dacă măcar cineva trece granița Ucrainei, Rusiei și așa mai departe, indiferent din ce motiv, vor exista sancțiuni infernale. Rusia va deveni un proscris și așa mai departe. Nu determină acest lucru Ucraina să rezolve problema Donbass-ului prin forță? Toate verigile din lanț dovedesc acest lucru", a spus Peskov, subliniind că aceasta este doar una dintre teorii, nu declarațiile sale.

Citește și: Boris Johnson a scăpat secretul: Ce sancțiuni va impune Occidentul, dacă Rusia atacă Ucraina

Vladimir Putin „are toate motivele” să nu-l considere pe Volodimir Zelensky o persoană care este pregătită, capabilă și dispusă să pună în aplicare acordurile de la Minsk, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus , Dmitri Peskov .

„Dacă luăm în considerare toate declarațiile lui Zelenski în ansamblu, rezultă din ele că el a) nu poate, b) nu vrea și c) nu va face acest lucru”, a subliniat Peskov.

În același timp, Zelensky susține că Kremlinul nu îi răspunde la apeluri. "Ne punem întrebarea: ce propuneți să discutăm? Nu primim un răspuns", a comentat Dmitri Peskov.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.