Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Opt apartamente au fost distruse complet în urma exploziei de la Carei

Presasam
Carei

Opt din cele 16 apartamente ale blocului din Carei afectat duminică de o explozie sunt complet distruse, fiind afectate şi blocul turn şi hotelul din apropiere, potrivit Instituţiei Prefectului Satu Mare.

"Din cele 16 apartamente ale blocului, 8 sunt complet distruse (cele situate la etajele 3 şi 4), dar sunt afectate şi blocul turn şi hotelul, ambele situate lângă blocul afectat. Inspectoratul de Stat în Construcţii, conform atribuţiilor de monitorizare a siguranţei în construcţii sprijină efectuarea expertizei tehnice a imobilului afectat de către un expert tehnic atestat MLPAT şi a solicitat emiterea în regim de urgenţă a autorizaţiei de construire pentru lucrările de intervenţie în vederea asigurării rezistenţei şi stabilităţii clădirii", se precizează într-o postare făcută luni pe Facebook de Instituţia Prefectului.

Potrivit sursei citate, până în acest moment s-a asigurat relocarea şi asigurarea condiţiilor de cazare pentru familiile afectate de explozie şi s-a demarat cercetarea obligatorie în aceste situaţii, echipele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) eliberând elementele de faţadă periculoase.

"Din cele 11 victime ale exploziei de ieri, trei sunt în stare foarte gravă, au o stare stabilă, dar prognosticul este rezervat. Prefectul îşi exprimă speranţa că evoluţia medicală va fi una bună, echipele medicale depun toate eforturile pentru salvarea pacienţilor. De asemenea, prefectul ţine permanent legătura cu autorităţile locale din municipiul Carei şi sprijină punerea în siguranţă a imobilului şi demararea în cel mai scurt timp a lucrărilor de consolidare şi refacere a locuinţelor afectate", se mai arată în postarea menţionată.

Potrivit ISU Satu Mare, cauza probabilă de producere a deflagraţiei a fost o acumulare de gaze în interiorul apartamentului, sursa de aprindere fiind un aparat electrocasnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.