Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Papa Francisc, întâmpinat de mulţimi entuziaste la Irbil şi Mosul - Suveranul Pontif s-a rugat printre ruinele bisericilor

Inquam Photos/ Octav Ganea
papa Francisc Blaj

Papa Francisc, aflat în vizită în Irak, a fost întâmpinat de sute de oameni, duminică, la Irbil şi Mosul, unde Suveranul Pontif s-a rugat printre ruinele bisericilor distruse în războiul cu gruparea jihadistă Stat Islamic, potrivit news.ro.

La sosirea în Irbil, el a fost primit de Nechirvan Barzani, liderul regiunii Kurdistan. El urmează să susţină aici, în aer liber, o slujbă la care sunt aşteptaţi până la 10.000 de oameni.

A călătorit cu elicopterul la Mosul, unde a vizitat Piaţa Bisericii şi s-a rugat acolo pentru zecile de mii de victime ale războiului cu Stat Islamic.

Exodul creştinilor din Irak şi din Orientul Mijlociu a făcut, potrivit Papei, „un rău incalculabil nu doar indivizilor şi comunităţilor în cauză, ci şi societăţii pe care au lăsat-o în urmă”, citează BBC.

Citește și: VIDEO 'LECȚIA' de TEROARE și UMILINȚĂ la adresa Poliției Române vine de la Gorj - Agenți amenințați și înjurați de RECALCITRANTUL unei comune, lăsat fără permis

Papa a ajuns în Mosul, unde s-a rugat printre ruinele bisericilor, multe distruse în timpul luptelor din perioada 2014 - 2017.

El urmează să viziteze şi Qaraqosh, unde se află cea mai mare biserică din Irak, parţial distrusă de organizaţia Stat Islamic.

Oamenii s-au adunat în număr mare pentru a-l întâmpina în oraş pe Suveranul Pontif.


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.