Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Părintele Chiril Lovin: 'În această perioadă dureroasă a pandemiei, trebuie să fim conștienți că Paștele nu se săvârșește doar o dată pe an'

ICOANA-INVIERE

Părintele Arhimandrit Chiril Lovin a spus la slujba de miercuri seară că în această „perioadă dureroasă a pandemiei” trebuie să fim conștienți că „Paștele nu se săvârșește doar o dată pe an”.

Arhim. Chiril, slujitor al Mănăstirii Antim, a oficiat Denia de miercuri seară în Catedrala Patriarhală, potrivit Basilica.ro.

Citește și: CTP cere capul lui Marcel Vela: Pentru asta, Costache a plătit cu funcția

În această perioadă, a spus părintele, „suntem chemați să ne pregătim mai mult duhovnicește, să-L dorim pe Hristos, să ne facem sufletele noastre foișor duhovnicesc în care Mântuitorul să vină la vremea potrivită pentru a ne împărtăși de Trupul și Sângele Său, a ne uni cu Sine spre iertarea păcatelor și spre viața de veci”.

„Dacă în perioada aceasta nu reușim toți să primim Taina Sfintei Spovedanii și a Împărtășaniei, avem totuși speranța și consolarea că în Legea Noului Testament Paștele nu se săvârșește doar o dată pe an și Mielul Pascal nu se jertfește doar la Ierusalim, ci Mielul nostru – Hristos, Paștele cel adevărat, se jertfește în fiecare Liturghie, în fiecare zi, în tot pământul”.

Citește și: Liderul deputaților PNL, după votul din Parlament: ‘PSD propune practic eliminarea ordonanțelor militare’

„De aceea, avem speranță în Dumnezeu, cultivând rugăciunea stăruitoare și pregătindu-ne duhovnicește”.

„Să ne gândim că Dumnezeu ne-a dăruit această perioadă spre îndreptare, spre pocăință, spre a fi un prilej de mai multă interiorizare și rugăciune. Și după trecerea acestei perioade, să ne pregătim pentru a primi dumnezeieștile Taine”.

„Să ne rugăm Mântuitorului Hristos așa cum ne îndeamnă și Sfântul Andrei Criteanul, într-o cântare din slujba acestei denii: ‹Să devenim și noi oameni fericiți și binecuvântați care pot să primească pe Domnul cu credință pregătindu-ne mai înainte inima ca foișor și dăruindu-i ca cină credința cea dreaptă și faptele noastre bune…›”.

Citește și: Avertisment! Consumul de alcool crește riscul de contractare a Covid-19 și înrăutățește efectele bolii

În predica adresată credincioșilor prezenți la denie doar prin intermediul posturilor de radio și TV ale Patriarhiei Române, părintele Chiril Lovin a subliniat semnificațiile principalelor evenimente prezentate în textul evanghelic citit la denie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.