Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Patru copii au murit și alți cinci au fost răniți după ce castelul gonflabil în care se aflau a fost luat de vânt: Micuții au căzut în gol de la 10 metri

captură video
australia castel

Patru copii au murit şi alţi cinci au fost răniţi, unii dintre ei cu leziuni grave, după ce o rafală de vânt a ridicat în aer un castel gonflabil instalat în curtea unei şcoli din insula Tasmania, situată în sud-estul Australiei, a informat joi Poliţia locală, citată de EFE.

"O rafală de vânt a ridicat în aer castelul gonflabil. Mai mulţi copii au căzut de la o înălţime de aproape zece metri în jurul orei 10:00 şi au primit îngrijiri medicale la faţa locului. S-au produs câteva leziuni grave", a informat Poliţia din Tasmania pe reţelele de socializare.

Într-o actualizare ulterioară a situaţiei după accident, Poliţia a precizat că patru dintre copiii răniţi se află în stare gravă, în timp ce al cincilea a suferit leziuni severe, potrivit Agerpres.

Agenţii de Poliţie, care au încercuit zona şi au cerut oamenilor să ocolească zona accidentului, nu au oferit detalii despre sistemul de ancorare folosit pentru a fixa la sol acel castel gonflabil şi nu au dorit să dezvăluie vârstele victimelor.

Un grup de ambulanţe se află în zonă şi au fost mobilizate inclusiv elicoptere pentru a-i asista pe cei răniţi, au informat autorităţile locale într-un mesaj postat pe Facebook.

Accidentul a avut loc în timp ce şcoala primară The Hillcrest, din oraşul Devonport, din nordul Tasmaniei, organiza serbarea de Crăciun a elevilor.

În declaraţii acordate unor companii mass-media locale, prim-ministrul australian Scott Morrison a transmis condoleanţe familiilor victimelor şi a spus că este "devastat de această tragedie inimaginabilă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.