Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Peste 100 de persoane au protestat față de chiriile prea mari din Cluj: S-a scandat „'Dă, Doamne, să dispară piața imobiliară'

criza imobiliara

Peste 100 de persoane au protestat, marți, față de chiriile prea mari din Cluj-Napoca și față de evacuările forțate, în cadrul unui marș prin centrul orașului, unde au scandat „Dă Doamne să dispară piața imobiliară”, anunță MEDIAFAX.

Participanții la marș s-au adunat, marți, pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, având pancarte cu mesaje precum „Case decente”, „Case pentru oameni, nu pentru profit”, „Cluj fără rasism”, „Oraș universitar, îți lasă un gust amar”, „Vrem să fim mutați în oraș”, „Solidaritate între evacuați și chiriași”, „Opriți evacuările forțate”, „Dă Doamne să dispară piața imobiliară”, „Orașul este al tuturor, locuirea este un drept, nu un privilegiu”.

Citește și: E oficial! Anunțul făcut de Dumitru Coarnă se adeverește! Ludovic Orban se ține de cuvânt .

Ei au scandat „Vrem oraș de locuit nu pentru profit”, „Solidaritate”, „Solidari suntem mai tari”, „Locuințe sociale, nu afaceri imobiliare”, „Dă Doamne să dispară piața imobiliară”, „Boc, pune casele la loc”.

„17 decembrie este Ziua Împotriva Evacuărilor, astfel că a venit timpul ca, împreună, evacuați și chiriași, să ne cerem drepturile în Cluj-Napoca, orașul chiriilor nebune. Trebuie să ne arătăm solidari împotriva chiriilor prea mari. De asemenea, comemorăm și 9 ani de la mutarea forțată a 350 persoane de etnie romă de pe strada Coastei în proximitatea rampelor de deșeuri ale municipiului Cluj-Napoca”, a spus unul dintre organizatori.

Potrivit acestuia, o soluție la chiriile mari din Cluj-Napoca ar fi înghețarea acestora printr-o decizie a Consiliului Local, după modelul practicat în Berlin și Barcelona, sau supraimpozitarea proprietarilor și a dezvoltatorilor imobiliari care închiriază mai multe apartamente.

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp`

Marșul pentru Drepturile Chiriașilor și Împotriva Evacuărilor s-a desfășurat pe traseul Bulevardul Eroilor-Piața Avram Iancu-Bulevardul 21 Decembrie-Prefectura Cluj-Piața Unirii-strada Memorandumului-strada Moților.

În fața Primăriei Cluj-Napoca a avut loc lansarea „Cărămida. Ziarul dreptății locative”, iar cei prezenți au interpretat „Colinda solidarității”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.