Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Peste o sută de migranţi haitieni care călătoreau la bordul unei ambarcaţiuni cu pânze au sosit marţi în Florida

florida

Vasul a plecat vineri din nord-vestul insulei Haiti, potrivit unuia dintre pasagerii intervievaţi de jurnalul Miami Herald. Poliţia de frontieră americană a confirmat pe Twitter sosirea "un grup mare de migranţi" pe insula Key Largo, la aproximativ 100 de kilometri sud de Miami, fără a preciza naţionalitatea acestora, notează AFP, citat de Agerpres.

Miami Herald a indicat că barca cu pânze transporta peste o sută de persoane, în timp ce canalul NBC Miami a menţionat aproximativ 200 de pasageri.

Arhipelagul Keys, în sudul extrem al Floridei, s-a confruntat în ultimele zile cu sosirea a sute de migranţi, majoritatea din Cuba. De sâmbătă, cel puţin 460 de locuitori ai acestei insule din Caraibe au debarcat în zonă, potrivit unui comunicat al biroului şerifului local care a descris situaţia actuală drept o "criză migratorie majoră".

Cel puţin 300 de migranţi au ajuns în parcul naţional Dry Tortugas în largul insulelor Keys, determinând închiderea acestuia până luni, potrivit autorităţilor. Haiti, cea mai săracă ţară de pe continentul american, trece printr-o criză acută agravată de nesiguranţa tot mai mare şi de o situaţie politică haotică.

La rândul său, Cuba se confruntă cu cea mai gravă criză economică din anii 1990, cu lipsuri repetate care împing numeroase persoane să părăsească ţara. De la 1 decembrie 2021, autorităţile americane estimează că au reţinut peste 270.000 de cubanezi care încercau să intre ilegal în Statele Unite, adică aproape 2,5% din populaţia insulei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.