Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Podcast cu arhidiaconul Mihail Bucă în lacrimi: 'Cea mai mare și cea mai grea jertfă este familia'

basilica.ro
mihail bucă

Arhidiaconul Mihail Bucă, fondatorul și dirijorul Grupului Psaltic ”Tronos”, al Patriarhiei Române, a fost invitat, în Ajunul Nașterii Domnului Iisus Hristos, la podcast-ul „Armonia lu’mina” realizat de Mina Cristiana.

„Eu sunt lucrarea cuiva... sunt un nimeni! Și în biserică, și în muzică... Dacă am ajuns ceva, am ajuns în spatele geneticului din spatele meu, rugăciunea, lacrima, profesorul, tăcerea, supărarea lui”, este mărturisirea și povestea despre șlefuirea vocii și a sufletului, prin puterea Sfântului Duh și a cuvintelor Sfinților Părinți, a protopsaltului Catedralei Patriarhale.

Citește și: FOTO Patriarhul Daniel l-a distins pe arhidiaconul Mihail Bucă cu Ordinul 'Maica Domnului Rugătoarea', al doilea cel mai important ordin din Patriarhia Română

Părintele arhiadicon Mihail Bucă, mărturisește drumul său către măiestria muzicii bizantine: ”Muzica bizantină te face să te simți mic, mic, mic într-un univers mare. Muzica este o pregustare a liturghiei îngerești”.

Cu smerenie și povață către omul iubitor de muzica bizantină și credință, cel mai iubit psalt din România se destăinuie în prima sa apariție la un podcast, unde vorbește despre copilărie, despre muzică, despre cei 5 copii ai săi și despre vindecarea miraculoasă a fiicei sale, Irene Ecaterine, după o lungă luptă cu leucemia.

Citește și: VIDEO A fost lansat colindul anului 2023 - 'Acasă la bunici'

”Cea mai mare și cea mai grea jertfă este familia”, povestește arhidiaconul care l-a impresionat până la lacrimi și pe Papa Francisc.

”Armonia lu’mina”  este un proiect de promovare a valorilor creștine, umaniste și culturale.

Citește și: VIDEO Denise Rifai surprinde: A fost la un concert de colinde al Grupului Psaltic Tronos, într-o biserică, deși este de o altă religie

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.