Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

FOTO Patriarhul Daniel l-a distins pe arhidiaconul Mihail Bucă cu Ordinul 'Maica Domnului Rugătoarea', al doilea cel mai important ordin din Patriarhia Română

basilica.ro
mihail bucă

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel i-a oferit duminică Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea (Oranta)” Arhidiaconului Mihail Bucă pentru activitatea sa misionară.

Al doilea cel mai important ordin din Patriarhia Română i-a fost oferit fondatorului Grupului psaltic „Tronos” de la Catedrala Patriarhală în semn de recunoștință pentru misiune în slujba Bisericii.

Citește și: VIDEO Cel mai bun concert de colinde din 2023 a avut loc într-o mănăstire

Evenimentul a avut loc după ce slujitorii și psalții Catedralei Patriarhale i-au vestit Nașterea Domnului Patriarhului Daniel la Reședința Patriarhală.

Arhidiaconul Mihail Bucă, protopsalt al Catedralei Patriarhale, este cel mai apreciat psalt din România, fiind considerat cel mai bun cântăreț de muzică bizantină din istoria Bisericii Ortodoxe Române. El este fondatorul și dirijorul celui mai bun grup psaltic din lumea ortodoxă, ”Tronos”. În ultimii ani, arhidiaconul Mihail Bucă a inițiat numeroase campanii umanitare, după ce în anii precedenți participa cu corul său la astfel de inițiative. Astfel, la demersul său, mai multe spitale de pediatrie din țară au primit donații, iar Institutul Clinic Fundeni a reușit să dobândească sume impresionante și materiale sanitare necesare pentru ca secția pediatrică să-și desfășoare activitatea.

Citește și: VIDEO Denise Rifai surprinde: A fost la un concert de colinde al Grupului Psaltic Tronos, într-o biserică, deși este de o altă religie

Ordinul „Maica Domnului Rugătoarea (Oranta)” a fost înființat în anul trecut la inițiativa Preafericitului Părinte Patriarh Daniel în contextul Anului omagial 2022 al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului.

La momentul înființării, în ședința de lucru a Sfântului Sinod din 29 septembrie 2022, Patriarhul Daniel sublinia necesitatea unui astfel de Ordin.

Citește și: VIDEO A fost lansat colindul anului 2023 - 'Acasă la bunici'

„Acest ordin este foarte necesar pentru a sublinia în cadrul acestui an importanța rugăciunii. Maica Domnului este reprezentată, în general, cu Pruncul pe brațul stâng, lângă inimă, și cu mâna dreaptă Îl arată pe Hristos lumii și primește binecuvântarea Lui”, explica la momentul respectiv Preafericirea Sa.content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.