Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Poem al lui Victor Hugo, despre primăvară, recitat de purtătorul de cuvând al Comisiei Europene la finalul unei conferinţe

www.twitter.com
Erik Mamer

Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a recitat marţi un poem de Victor Hugo la sfârşitul conferinţei sale de presă, pentru a celebra primăvara care vine şi pentru a mai înveseli atmosfera în plină pandemie de coronavirus, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres.

Conferinţele de presă pentru jurnalişti ale executivului comunitar sunt de obicei o informare seacă despre politicile şi măsurile Bruxellesului, însă de această dată purtătorul de cuvânt Eric Mamer a spus că simte nevoia să recite un poem.

"Nu ştiu dacă aţi remarcat, aşa cum am făcut eu, că afară soarele strălucea în această dimineaţă", a spus el.

"Mulţi oameni sunt închişi în case. Aşa că aş vrea să citesc un scurt poem pentru noi toţi, pentru a ne reaminti că natura continuă şi că vine primăvara", a declarat purtătorul de cuvânt.

După ce a răspuns întrebărilor jurnaliştilor adresate direct sau prin e-mail, Eric Mamer, francez, a recitat astfel 'Printemps' ('Primăvara'), poem al poetului romantic şi romancier francez de secol 19 Victor Hugo.


Scurtul poem scurt celebrează 'zâmbetul dulce' pe care primăvara îl aduce lunilor martie şi aprilie.

Traducerea poemului a fost asigurată în engleză de interpreţii Comisiei, fără îndoială mai obişnuiţi cu limbajul tehnic bruxellez.

Doar câţiva jurnalişti au participat în persoană la conferinţă, cei mai mulţi urmărind de acasă în direct, pe canalele video oficiale ale instituţiilor europene, evenimentele UE, din cauza răspândirii coronavirusului.

Gestul purtătorul de cuvânt a fost primit cu reacţii pozitive de către jurnalişti, după cum o arată postările de pe reţelele de socializare ale unora dintre ei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.