Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Poliţiştii de frontieră din Giurgiu au descoperit peste 37 tone de deşeuri în ultimele zile

gunoi deseuri

Poliţiştii de frontieră bihoreni împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Bihor nu au permis intrarea în ţară a unui camion încărcat cu aproximativ 16 tone de deşeuri constând în îmbrăcăminte şi încălţăminte, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente necesare importului. Si poliţiştii de frontieră de la punctul de trecere a frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui ansamblu rutier, cantitatea de 21 de tone deşeuri plastice, pentru care şoferul nu a putut prezenta documente de transfer conform prevederilor legale în vigoare.

„De la începutul anului, poliţiştii de frontieră, în colaborare cu autorităţile competente în protecţia mediului, au descoperit şi oprit, în total, aproximativ 3.700 tone de deşeuri care urmau să ajungă în România. În data de 11.06.2021, în jurul orei 07.50, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de un cetăţean polonez, în vârstă de 43 de ani.

Acesta transporta conform documentelor de însoţire a mărfii, articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte uzate de la o societate din Polonia, pentru o firma din România. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menţionat, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, scrie News.ro.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarul era încărcat cu îmbrăcăminte şi încălţăminte uzate, dar acestea era de fapt deşeuri în greutate totală de 15.920 de kilograme.

De asemenea, în urma verificărilor s-a stabilit faptul că pentru întreaga încărcătură transportată, şoferul automarfarului nu a prezentat documentaţia necesară prevăzută de lege pentru importul de deşeuri. În cauză, autorităţile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijlocul de transport rutier şi mărfurilor transportate.

În data de 10.06.2021, în jurul orei 09.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul asupra unui ansamblu rutier, care era condus de către un cetăţean bulgar, în vârstă de 53 de ani. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cantitatea de 21.210 de kilograme deşeuri din plastic, care fuseseră încărcate de la o societate comercială din Grecia şi aveau ca destinaţie o altă societate din judeţul Ilfov.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transportului sus-menţionat, colegii noştri au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Giurgiu din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că documentele de notificare pentru circulaţia transfrontalieră, prezentate de către şofer, nu erau conforme Regulamentului CE nr. 1013/2006, privind transferul de deşeuri.

În cauză, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru acest mijloc de transport. În anul 2021, au fost identificate 65 cazuri de transport ilegal de deşeuri din Emiratele Arabe Unite, Germania, Grecia sau Norvegia, pentru care, în urma verificărilor efectuate de autorităţile competente, s-a stabilit faptul că nu corespund cu datele declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale.

Mărfurile, în cantitate de aproximativ 3.700 de tone, erau deşeuri, amestecuri de metal şi hârtie, textile, cauciuc, lemn, baterii şi bucăţi de azbest, sau sticlă ce nu pot fi puse în libera circulaţie pe teritoriul României. În toate cazurile, după finalizarea activităţii de control, marfa a fost reintrodusă în containere şi returnată societăţilor comerciale expeditoare”, arată comunicatul de presă al Poliţiei de Frontieră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.