Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO| Pornește alt război? Volodimir Zelenski promite că îl va elibera pe Mihail Saakaşvili, arestat la revenirea în Georgia

Rador
Volodimir Zelenski

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat duminica aceasta că se va implica personal în readucerea în Ucraina a fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, aflat în prezent într-o închisoare în Georgia, dat fiind că fostul lider de la Tbilisi deţine paşaport ucrainean, transmite Reuters.

Saakaşvili a fost arestat vineri în Georgia după ce politicianul de opoziţie s-a întors în ţara natală deşi risca să fie închis şi a chemat la proteste postelectorale de stradă în acest weekend.

Citește și: Arestarea lui Mihail Saakaşvili nu a fost în zadar: Opoziția din Georgia a câștigat alegerile municipale

"Ca preşedinte al Ucrainei, sunt constant implicat în readucerea (în ţară) a cetăţenilor ucraineni prin diverse posibilităţi pe care le am. Domnul Saakaşvili este cetăţean ucrainean, aşa că acest lucru i se aplică şi lui", a spus Zelenski, potrivit Agerpres.ro.

Ministerul de Externe al Ucrainei, guvernul şi ambasada sa din Georgia sunt toate implicate în abordarea cazului Saakaşvili, a adăugat Zelenski.

Saakaşvili, care trăia în Ucraina şi a fost condamnat în contumacie în Georgia în 2018, anunţase că va reveni în ţara natală pentru alegerile locale de sâmbătă pentru a ajuta la "salvarea ţării". La scurt timp după aceea, Saakaşvili a fost arestat, avocatul său denunţând măsura drept o "detenţie politică". Într-o scrisoare publicată sâmbătă de avocatul său, Saakaşvili a pus arestul pe seama verdictelor false impuse de preşedintele rus Vladimir Putin, vechiul său duşman.

Citește și: VIDEO| Criză politică în Georgia: Fostul preşedinte a fost arestat şi trimis la închisoare la revenirea în ţară .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.