Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Posibilă tentativă de asasinat împotriva unui mogul rus, dejucată de FSB: legătura cu atacul de la Briansk sau Daria Dughin

asasinat

Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse susține că a împiedicat o tentativă de asasinat asupra președintelui consiliului de administrație al Grupului de Companii "Țargrad" Konstantin Malofeev, a cărui mașină intenționa să-l arunce în aer, a informat centrul pentru relații publice al departamentului FSB, transmite Interfax.

Potrivit agenției, organizatorul complotului este "fondatorul și unul dintre liderii așa-numitului "Corp de voluntari ruși", care locuiește pe teritoriul Ucrainei și acționează sub controlul SBU, un cetățean al Federației Ruse Kapustin Denis, născut în 1984. Actul terorist a fost planificat să fie efectuat prin detonarea unui dispozitiv exploziv improvizat atașat mașinii lui Malofeev", se arată în raport. FSB susține că Kapustin a fost organizatorul și participantul direct la atacul din 2 martie 2023 al membrilor "Corpului de voluntari ruși" asupra satelor din regiunea Bryansk. După cum notează serviciul special, "în ciuda declarațiilor făcute pe internet că "nu luptă împotriva civililor și nu ucid neînarmați", teroriștii au ucis doi civili, au rănit doi, inclusiv un copil, și, de asemenea, s-au angajat în jafuri". În plus, în august 2022, FSB a împiedicat un sabotaj și un act terorist organizat de Kapustin folosind un dispozitiv exploziv improvizat la o instalație de petrol și gaze din regiunea Volgograd. O schemă similară pentru comiterea unui act terorist a fost folosită de agenți ai serviciilor speciale ucrainene în pregătirea asasinării jurnalistei ruse Daria Dughin, a precizat serviciul special rus.

Reacția omului de afaceri

Mogulul Konstantin Malofeev a reacționat la aflarea acestor știri. „Vreau să vă asigur că nici astăzi, nici mâine, nici o amenințare, nici un atac terorist nu-mi va schimba poziția mea patriotică arzătoare și sinceră", a comentat Konstantin Malofeev despre tentativa sa de asasinat. "Sper că cei responsabili de uciderea Daria Dughin vor fi în sfârșit aduși în fața justiției", a adăugat el, potrivit presei ruse.

FSB a publicat și imagini video în acest sens, în care se vede cum un bărbat se apropie de o mașină și pare că montează ceva sub ea.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.