Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Preafericitul Daniel, așa cum nu a mai fost văzut în prima zi a anului: Cântarea care l-a emoționat pe Patriarhul României

Momente rarisime cu Patriarhul Daniel în public! Preafericitul Părinte a fost profund emoționat de o cântare bisericească chiar în prima zi a anului. În interpretarea arhidiaconului Mihail Bucă, alături de preotul Cristian Alexandru și psalți ai Catedralei Patriarhale, cântarea l-a făcut pe Preafericitul Daniel să își exprime public emoția. „Imnul rugăciunii isihaste” este o compoziție recentă a preotului Cristian Alexandru, membru al Grupului Psaltic Tronos al Patriarhiei Române și preot pe seama bisericii Sfântul Dumitru din localitatea Afumați, jud. Ilfov.

Întâia Sfântă Liturghie din 2022 s-a încheiat, în Catedrala Patriarhală, cu momentul solemn de proclamare a tematicilor comemorativă și omagială pentru noul an. Așadar, 2022 este, în Patriarhia Română, „Anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului” și „Anul comemorativ al Sfinților isihaști Simeon Noul Teolog, Grigorie Palama și Paisie de la Neamț”.

Citește și: Biserica, noua armată națională - OPINIE

Preafericitul Daniel i-a felicitat pe psalți pentru interpretarea noului imn isihast și a transmis că noua compoziție a părintelui Cristian Alexandru este și ”foarte profundă din punct de vedere teologic”.

”Mulțumim! Felicitări! Cu două zile înainte, am primit cântarea aceasta. Sigur, este frumoasă, concentrată, foarte profundă din punct de vedere teologic. Vă mulțumim pentru acest moment solemn!”, a spus Patriarhul Daniel.

La fel de emoționați au fost și coliturghisitorii primei Sfinte Liturghii, episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieșteanul și episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.