Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO PREMIERĂ națională: Zeci de preoți au umplut Sala Palatului

Sala Palatului

Pentru prima dată de la construirea ei, Sala Palatului din București a fost umplută până la refuz cu ocazia unui concert susținut de 65 de preoți, diaconi și psalți, toți componenți cu Grupului Psaltic ”TRONOS” al Patriarhiei Române, înființat și dirijat de către arhidiaconul Mihail Bucă, protopsaltul Catedralei Patriarhale.

Cele 4.000 de locuri ale Sălii Palatului au fost umplute de bucureșteni de toate vârstele, de la copii sugari la seniori. Concertul a consemnat o premieră în spectrul spectacolelor din București, fiind primul de o astfel de magnitudine.

Pe scenă au urcat, alături de preotul Vasile Ioana, gazda evenimentului, Ribale Wehbe, o tânără libaneză apreciată pentru modul în care interpretează cântările religioase de sorginte bizantină, cunoscutul arhimandrit grec Nikodimos Kabarnos, un maestru al muzicii psaltice, iar oaspeții de seamă au fost psalții din ”TRONOS”. Totodată, 60 de copii componenți ai noului grup intitulat ”Tronos Junior” au rupt ropote de aplauze din partea spectatorilor.

Evenimentul a debutat la ora 19:30 și s-a sfârșit la ora 23:30, după ce părintele Mihail Bucă și arhimandritul Nikodimos Kabarnos au făcut poze și au acordat autografe zecilor de solicitanți.

Spectacolul ”Lumină din lumină” este primul organizat la un asemenea nivel de participare în România, fiind un semn că muzica psaltică este cea mai apreciată de către creștinii ortodocși.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.