Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Premierul britanic, criticat pentru că l-a întrebat pe un om al străzii dacă 'lucrează în afaceri'

The sun
Rishi Sunak

Premierul britanic, Rishi Sunak, s-a confruntat sâmbătă cu critici pentru că a părut fără contact cu oamenii obişnuiţi atunci când a întrebat un om al străzii, la o acţiune caritabilă, dacă "lucrează în afaceri" şi dacă vrea să intre în industria financiară, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Sunak, fost bancher la Goldman Sachs şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie, lua vineri micul dejun la un cămin pentru persoanele fără adăpost din Londra, când a început să discute cu un bărbat care s-a identificat ca fiind Dean.

"Lucraţi în afaceri?", îl întreabă premierul pe bărbat la un moment dat în timpul conversaţiei, în timp ce îi întinde o farfurie cu cârnaţi, pâine prăjită şi ouă.

"Nu, sunt un om al străzii. De fapt, sunt o persoană fără adăpost'', răspunde bărbatul.

Angela Rayner, liderul adjunct al Partidului Laburist de opoziţie, a postat pe Twitter un clip al schimbului de replici, calificându-l drept "îngrozitor", în timp ce un alt deputat laburist, Bill Esterson, l-a numit pe Sunak drept "deconectat".

 


Ascensiunea sa în funcţia de premier al Marii Britanii, în octombrie, l-a făcut pe Sunak cel mai bogat locatar din Downing Street 10, într-un moment în care ţara se luptă cu o criză a costului vieţii.

Premierul a dat săptămâna aceasta telefoane surpriză diplomaţilor şi militarilor britanici din întreaga lume pentru a le transmite urări de Crăciun, a anunţat vineri biroul său.

Dialogul său ciudat cu bărbatul fără adăpost a început atunci când acesta l-a întrebat pe Sunak dacă "rezolvă problema economiei".

Când omul fără adăpost spune că este interesat de afaceri şi finanţe, Sunak îi răspunde că şi el a lucrat în domeniul financiar, apoi întreabă: "Este ceva ce ţi-ar plăcea să faci?''

"Da, nu m-ar deranja", spune Dean. ''Dar, nu ştiu, aş vrea să trec mai întâi de Crăciun''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.