Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Premierul confirmă veștile proaste: 'Există perioade în care statul nu își permite'

ciolacu la guvern

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că săptămâna viitoare, „până joi”, va fi publicat proiectul de OUG privind reducerea cheltuielilor bugetare. O OUG este menită „să pună top risipei”, afirmă premierul.

„A doua OUG e pentru venituri mai mari din colectare. Așteptăm și de la ANAF o analiză. E o scădere de venituri și din cauza scăderii consumului. Dar pot să vă spun că nu vom intra nici în criză, nici în recesiune. România va avea până la sfârșitul anului o creștere economică”, a spus Ciolacu.

Premierul a anunțat și eliminarea unor facilități, fără să precizeze la care facilități sunt vizate, însă disucția s-a axat pe facilitățile fiscale acordate în sectorul IT.

„Există măsuri și perioade în care statul își permite să vină cu anumite facilități, dar și perioade în care statul nu își permite. Nu vor fi tăieri de facilități care vor duce la micșorări de salarii. În acele cazuri se mărește salariul minim, astfel încât să nu existe aceste peirderi. Înțeleg reacția celor care au beneficiat de aceste facilități. Nu sunt noi taxe, e o reașezare a climatului concurențial corect într-un stat”, a spus premierul.

Ciolacu a mai declarat că unele măsuri vor intra în vigoare de la 1 septembrie, altele de la 1 octombrie, altele de la 1 ianuarie 2024.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.