Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Președintele comentează gafa deputatei penibile care urat moldovenilor 'Fericiun crecit!': 'Şi eu am râs cu soţia'

Alla Pilipețcaia

Igor Dodon a declarat că a văzut imaginile video cu gafa deputatei socialiste care, la Festivalul tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă de la Soroca, le-a urat cetăţenilor „Fericiun crecit!”, în încercarea de a spune în română „Crăciun Fericit”. Preşedintele susţine că a râs alături de soţie în timp ce privea imaginile. În opinia sa, nu e cazul de făcut „atâtea speculaţii”, dar e nevoie de încurajat deputata să continue să înveţe „limba de stat”.

„În loc să încurajăm doamna vorbitoare de limbă rusă care încearcă şi ştiu că face cursuri de limbă română. Eu la toţi deputaţii noştri vorbitori de limbă rusă le-am spus să meargă la cursuri. Başcanul Găgăuziei merge la cursuri de limbă de stat, română/moldovenească”, a afirmat Igor Dodon la emisiunea „Puterea a patra” de la N4.

Citește și: SE SCUZĂ Deputata PENIBILĂ care a urat 'Fericiun Crecit' zice că a GAFAT din cauza emoțiilor: 'Nu văd nimic tragic'

Preşedintele a mai spus că de acum încolo deputata va fi mai atentă şi va învăţa şi mai repede „limba de stat”.

Deputata socialistă Alla Pilipeţcaia, gafa căreia a devenit virală pe reţelele de socializare, după ce la Festivalul tradiţiilor şi obiceiurilor de iarnă de la Soroca le-a urat cetăţenilor „Fericiun crecit!”, în încercarea de a spune în limba română „Crăciun Fericit”, afirmă că a comis această eroare din cauza emoţiilor, dar şi pentru că este vorbitoare de limbă rusă.

Citește și: ALERTĂ INCENDIU uriaș lângă București: Autorităție au emis mesaj RO - ALERT și pentru capitală

Alla Pilipeţcaia nu a prezentat scuze pentru urarea sa, preferând doar să se justifice.

„A fost o felicitare sinceră cu frumoasele sărbători de Crăciun. Greşeala a fost comisă involuntar, dar nu văd nimic tragic. Sunt vorbitoare de rusă, am şi emoţii ca oricare om”, a declarat Alla Pilipeţcaia pentru PublikaTV. De menţionat că Alla Pilipeţcaia este şi membru al Comisiei parlamentare Cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media. În alegerile parlamentare din februarie 2019, aceasta a ajuns deputat pe listele Partidului Socialiştilor, condus de Zinaida Greceanîi şi Igor Dodon.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.