Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Prim-miniștrii României și Bulgariei vor un nou pod peste Dunăre, la Giurgiu: Bulgarii vor mai multe poduri

ciuca petkov

Premierul României, Nicolae Ciucă, a anunţat, la finalul întâlnirii sale cu omologul bulgar, Kiril Petkov, că a fost semnat un memorandum pentru construirea unui al doilea pod, peste Dunăre, între Giurgiu şi Ruse şi s-a discutat despre viitoarea şedinţă comună a Guvernelor din România şi Bulgaria.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că a discutat cu premierul Bulgariei, Kiril Petkov, despre construirea unui nou pod peste Dunăre, dar şi despre dragarea fluviului.

„În ceea ce priveşte subiectele de pe agenda comună, prioritare pentru noi care vor seta şi vor aranja tot ceea ce urmează să se întâmple în şedinţa comună de guvern de anul acesta care sperăm să aibă loc în luna septembrie, desigur, primul subiect a fost legat de programele de transport. Am avut 2 obiective principale, am avut un memorandum semnat între România şi Bulgaria în ceea ce priveşte construirea unui al doilea pod între Giurgiu şi Ruse, pod care poate să beneficieze de fonduri europene şi de asemenea demararea proiectului pentru dragarea Dunării şi înscrierea în programului european Fast Danibe”, a declarat Nicolae Ciucă, potrivit news.ro.

Premierul român a explicat că partea bulgară a podului existent dintre Giurgiu şi Ruse urmează să intre în lucrări de mentenanţă, s-a convenit deschiderea unui punct de trecere cu bacul.

„Ţinând cont că într-o perioadă scurtă de timp urmează ca pe partea bulgară a podului de la Giurgiu - Ruse să se execute lucrări de mentenanţă, am convenit să deschidem un punct de trecere între Giurgiu şi Ruse cu bacul. Chestiunea aceasta va ajuta şi va facoilita practic compensând restricţiile”, a mai declarat Ciucă.

Nicolae Ciucă a explicat că partea bulgară îşi doreşte mai multe poduri peste Dunăre, între cele două ţări.

„Partea bulgară a propus să analizăm posibilitatea construirii unui număr mai mare de poduri, iar pentru acest subiect am convenit ca până la finele săptămânii viitoare să se constituie un task force din care vor face parte specialişti de la Ministerul Transporturilor şi totodată, pe măsură ce discuţiile au evoluat şi am convenit că sunt subiecte comune şi în ceea ce priveşte energia, am convenit ca în acest task force să facă parte şi specialişti din cadrul ministerelor Energiei din ambele ţări”, a declarat Nicolae Ciucă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.