Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Prima plantă din lume care face selfie-uri este o ferigă de la Grădina Zoologică din Londra

selfie phenomenon

O ferigă este prima plantă din lume care face selfie-uri în urma unui experiment pus la punct în cadrul unei expoziții dedicate vieții în Pădurea Ecuatorială la Grădina Zoologică din Londra, arată BBC, potrivit MEDIAFAX.

Planta care a primit numele Pete a făcut câte un selfie la fiecare 20 de secunde folosind energia pe care o produce. Pete este o ”Ferigă Mâna Maicii Domnului” sau ”Ferigă Părul Fecioarei”.

Oamenii de știință au remarcat capacitatea plantelor care preferă umbra de a produce energie considerând că orientarea acestei energii pentru a alimenta celule electrice ar putea revoluționa tehnologia de monitorizare a vieții sălbatice.

Scopul ultim al experimentului este să se dezvolte tehnologia prin care plantele ar putea să fie folosite pentru a alimenta camere video și senzori amplasați în sălbăticie.

Citește și: Cutremur în USR! Se cere demisia lui Dan Barna! Mesaje din interior

O pilă de combustie microbiană este un dispozitiv care poate converti energia chimică în energie electrică prin acțiunea micoorganismelor, în acest caz aflate în sol.

Plantele produc zaharuri și oxigen din apă și dioxid de carbon iar o parte din substanțele obținute sunt transportate până la pământ unde microorganismele le descompun producând energie. Această energie este captată și folosită pentru a încărca un condensator. În momentul în care condensatorul este încărcat acesta declanșează mecanismul care surprinde o fotografie.

Specialiștii au afirmat că tehnologia poate fi folosită pentru a monitoriza zone greu accesibile din pădurea ecuatorială, pentru a aduna informații legate de temperatură, umiditate și rate de creștere a plantelor.

Mecanismul va fi supus și unor teste în sălbăticie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.