Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO | Primele imagini cu momentul reținerii Prințului Paul de România: Se afla cu familia într-un resort de lux din Malta

Captura YT
printul paul retinere

Paul Lambrino a fost prins duminică, 28 aprilie, într-un hotel de lux din Malta, conform unor imagini publicate pe YouTube care redau momentul reținerii. La momentul descinderii, Paul era împreună cu soția sa, Lia. Autoritățile din Malta au decis arestarea lui Lambrino până pe 9 mai, la cererea autorităților române. Aceste informații au fost confirmate de Alina Gorghiu.

Şeful Poliţiei Române, Benone Matei, a detaliat într-o conferinţă de presă modul în care a fost prins prințul Paul, subliniind colaborarea strânsă cu autoritățile din Malta. După ce a fost localizat într-un resort, acesta a fost reținut fără incidente și va fi prezentat instanței malteze. Matei a precizat că prințul Paul Phillipe nu a opus rezistență în momentul arestării.

”A avut loc un schimb de informaţii cu Poliţia din Malta. În urma informaţiilor transmise de poliţişti români, persoana de care aţi menţionat a fost localizată într-un resort. Ulterior a fost reţinut şi urmează să fie sesizată instanţa din Malta. Poliţia Română l-a localizat şi a transmis în timp real informaţii colegiilor din Malta”, a afirmat Benone-Marian Matei.

Secretarul de stat Bogdan Despescu a subliniat că instanțele vor lua măsuri în funcție de circumstanțe, iar Ministerul Afacerilor Interne va interveni în conformitate cu o eventuală decizie judecătorească, conform informațiilor furnizate de Libertatea.

„Aş vrea să vă precizez faptul că de fiecare dată am relaţionat cu partenerii din statele unde am localizat astfel de persoane. După momentul localizării, fiecare agenţie, fiecare instituţie îşi intră în procedura pe ea şi, bineînţeles, urmează procedura în baza instanţelor de judecată şi acestea vor dispune măsuri în consecinţă. Imediat după o decizie structurile Ministerului Afacerilor Interne vor prelua persoana. 283 de persoane de la începutul anului au fost aduse în România pentru a-şi executa pedeapsa stabilită de instanţele judecătoreşti”, a precizat acesta.

Instanța din Malta a decis arestarea lui Paul de România până pe 9 mai, a anunțat Alina Gorghiu.

„Instanța din Malta a decis azi arestarea preventivă a fugarului Paul de România până pe data de 9 mai. Din informațiile pe care le avem, solicitarea acestuia, de a fi eliberat pe cauțiune, a fost respinsă, decizie care poate fi însă contestată. După cum știți, acesta a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani şi 4 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de cumpărare de influenţă şi complicitate la abuz în serviciu, în dosarul Ferma Băneasa. Ministerul Justiției va continua demersurile și va depune eforturi pentru ca prințul Paul să-și execute pedeapsa în România, așa cum procedează cu orice fugar al statului român.Vom informa cu privire la etapele procedurale ulterioare. Vom furniza toate documentele și informațiile necesare pentru ca instanța din Malta să accepte predarea fugarului.”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Ce a făcut Paul de România

Pe 6 aprilie, Franța a respins cererea de extrădare a lui Paul către România, iar această decizie a devenit definitivă. Motivul invocat a fost compunerea nelegală a completului de judecată din România, fiind observat că unul dintre judecători nu ar fi depus jurământul la învestirea în funcție, a declarat anterior ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Paul Lambrino a fost arestat în Franța în iunie 2022, după ce a fugit din țară. În decembrie 2020, el a primit o sentință de 3 ani și 4 luni de închisoare. A fost acuzat că, între 2006 și 2013, a colaborat cu o bandă de infractori pentru a recupera proprietăți pe care le pretindea ca moștenitor al familiei regale românești, printre care pădurea Snagov și ferma Băneasa. În total, 18 persoane au fost condamnate în acel dosar.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.