Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video| Prinţul William, aflat în vizită în Polonia, a mulţumit trupelor şi populaţiei pentru ajutorul oferit Ucrainei

The Royal Family
Prinţul William Kate

Prinţul William al Marii Britanii s-a întâlnit joi, la Varşovia, cu preşedintele polonez Andrzej Duda, în cea de-a doua zi a vizitei sale în Polonia, ocazie cu care a mulţumit trupelor şi populaţiei pentru sprijinul acordat Ucrainei în conflictul cu Rusia, relatează Reuters.

Înainte de a se întâlni cu preşedintele Duda, moştenitorul tronului britanic a depus o coroană de flori la Mormântul Soldatului Necunoscut din capitala poloneză, unde bunicii săi, regina Elisabeta a II-a şi soţul ei, prinţul Philip, au depus şi ei o coroană de flori în timpul vizitei lor de stat din 1996, potrivit Agerpres.

Biroul preşedintelui polonez a precizat pe Twitter că Duda a vorbit cu prinţul William despre ajutorul umanitar pentru Ucraina. "Prinţul de Wales le-a mulţumit polonezilor pentru generozitatea şi ospitalitatea lor", se arată în comunicat.

Cea mai mare ţară de pe flancul estic al NATO găzduieşte în prezent peste un milion de refugiaţi din Ucraina şi este lăudată la nivel internaţional pentru ajutorul acordat celor care fug din cauza războiului.

Vizita prinţului William în Polonia se va încheia cu o vizită la o hală de alimente din Varşovia, unde va vorbi cu un grup de tineri refugiaţi ucraineni care şi-au găsit un loc de muncă sau îşi continuă studiile în Polonia.

Vizita regală, care nu a fost făcută publică în prealabil, se desfăşoară sub securitate strictă. William şi-a început vizita miercuri în Rzeszow, sud-estul Poloniei, unde s-a întâlnit cu ministrul polonez al apărării, Mariusz Blaszczak, şi a discutat cu membri ai forţelor de apărare poloneze şi cu militarii britanici aflaţi în această ţară.

Prinţul de Wales a vizitat apoi o clădire de birouri transformată într-un centru de cazare ce găzduieşte aproximativ 300 de femei şi copii ucraineni care au fugit din cauza războiului. Însoţit de primarul Varşoviei, Rafal Trzaskowski, William a vorbit cu rezidenţii centrului şi a participat la o partidă de tenis de masă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.