Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Protest la Primăria Capitalei - Piedone și locuitori din Sectorul 5 îi cer lui Nicușor Dan să `le dea șansa să trăiască în secolul XXI`

captura Facebook
protest Primaria Capitalei

Protest sub geamul primarului general al Capitalei, Nicușor Dan. Primarul Sectorului 5, Cristian Piedone și zeci de locuitori din Sectorul 5, reprezentanți ai celor 300 de străzi din sector care deși sunt situate în Sectorul 5 sunt administrate de Primăria Capitalei.

Situația este una foarte ciudată pentru că cetățenii plătesc taxele și impozitele locale la Sectorul 5, dar ei sunt administrați de Primăria Municipiului București. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, susține că nu poate face nici o lucrare pe acele străzi pentru că nu sunt în administrarea primăriei pe care o conduce deși acolo ar trebui investiții importante în infrastructură stradală, apa/canal și energie electrică - totul în condițiile în care Primăria Sectorului 5 are fondurile necesare, dar nu poate face lucrările în cadrul legal.

În aceste condiții primarul Sectorului 5 și locuitorii îi cer primarului general Nicușor Dan să supună votului Consiliului General al Municipiului București abrogarea deciziei de trecere de la Sectorul 5 la PMB a acelor străzi pentru a putea face lucrările necesare:

”Eu cel puțin am făcut tot ceea ce am putut, ce mi-a permis legea și fac în continuare ce pot să ajut această comunitate. Nu au nici o vină că au fost înșelați, sunt cumpărători de bună-credință dar autoritățile, respectiv Primăria Capitalei trebuie să își asume un lucru extrem de simplu – ce este așa de greu să dau un aviz sau certificat de urbanism?

Nu acuz, da părerea mea este că e rea credință. Nici să nici nu vrei să stai de vorbă cu oamenii care cred că parte din ei l-au și votat.

Noi le-am făcut și proiect, le-am dat cum se numește mură-n-gură pe românește doar ca să pună pe ordinea de zi a Consiliului General în prima ședință să se abroge hotărârea CGMB când s-au luat străzile de pe raza teritorială a Sectorului 5.

Unii de aici sunt într-o ”situație fericită” pentru că vor autorizație pentru acordul la curent, dar sunt străzi în Sectorul 5 fără apă și canal și sunt aproape de centru, în Ghencea, pe Calea Rahovei care sunt administrate de Primăria Capitalei.

Oamenii au dreptate – sunt plătitori de taxe și impozite la sectorul 5 și sunt administrate de Capitală. Mă văd în situația de a fi ”fără mâini, fără picioare” pentru că nu pot să ajut această comunitate fiind ales de ei.

Și atunci am ales să fiu alături de oamenii de pe cele 300 de străzi să protestăm aici că poate vocea mai multor oameni îl poate sensibiliza pe primarul general.”, le-a spus Primarul Sectorului 5 reporterilor din mijlocul protestatarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.