Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Proteste VIOLENTE ale taximetriștilor împotriva UBER, la Madrid: Jandarmii au intervenit în forță; gunoaie incendiate și drumuri blocate

Sute de taximetriști protestează în apropierea unuia dintre cel mai mare târguri turistice din Madrid, utilizându-și mașinile pentru a bloca drumurile de acces și dând foc gunoiului, într-o manifestație împotriva Uber și a altor asemenea aplicații de taximetrie online, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Taximetriștii spanioli protestează împotriva acestor aplicații de taximetrie, care oferă servicii sub prețul unei călătorii de taxi convențional, începând de luni, reclamând faptul că normele legale sunt ignorate prin concurență neloială.

În luna septembrie, guvernul spaniol a acordat companiilor care oferă servicii de taximetrie un termen de patru ani pentru a se alinia legislației aprobând doar o nouă licență pentru fiecare 30 de licențe de taxi. de taxi.

Citește și: SCANDAL RASIST la Australian Open: Ce i-a făcut un sponsor noului lider mondial, după ce a detronat-o pe Simona Halep - VIDEO

Fiecare regiune este liberă să adopte propriile reguli în domeniul taximetriei. Catalonia vrea să propună o lege care să oblige clienții să comande o cursă cu 15 minute până la o oră inainte, a anunțat o sursă guvernamentală.

Șoferii de taxi din Barcelona vor vota miercuri, conform informațiilor, restricțiile propuse.

Și taximetriștii din București au protestat zilele trecute în București.  Ei au blocat cu mașinile un sens la bulevardului Lascăr Catargiu din Capitală, în semn de protest față de aplicații precum Uber care, spun ei, îi lasă fără clienți. Taximetriștii le reproșează instituțiilor statului că tolerează aplicațiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.