Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO − PSD a răbufnit după propunerea prelungirii vacanței de Paști. Victor Negrescu: 'Nu sunt capabili să treacă școala în online și au închis o lună'

Victor Negrescu

Europarlamentarul și vicepreședinte PSD, Victor Negrescu, critică Guvernul pentru gestul de a prelungi vacanța de Paști cu încă trei săptămâni. Negrescu este de părere că părinții sunt puși în acest fel într-o situație dificilă, măsura fiind luată doar pentru simplul fapt că școala online încă nu se poate face în România la capacitate maximă.

Citește și: INEDIT Confesiunile unui călugăr în timpul pandemiei: Mi-e frică de o viitoare ‘castă a talibanilor’ ortodocși!

„Vacanța prelungită înseamă închiderea școlilor. Puteam să prevenim această situație dacă investeam în prevenție. Ce a condus la această rată, chiar și în școli, sunt acele decizii luate de guvernanți. Nu au existat teste rapide, nu au cabinete școlare și nu testează ca alte țări.

Și-au dat seama că n-au făcut nimic. Nu sunt capabili să treacă școala în online și au închis o lună. Fără să ofere explicații părinților care trebuie să gestioneze situația.

Evident că noi susținem orice măsură care să sprijine siguranța elevilor. Actualii decidenți sunt acolo să ia decizii, nu să se certe între ei. Nu e suficient să pui lacăt la școli, ci trebue mult mai mult de atât”, a spus Victor Negrescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL .

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat marţi că propune extinderea vacanţei de primăvară cu trei săptămâni, astfel încât aceasta să includă Paştele catolic şi pe cel ortodox şi să se reducă mobilitatea în perioada lunii aprilie. Astfel, vacanța de primăvară va fi între 2 aprilie și 4 mai.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.