Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - PSD vrea un buget la sănătate de 4 miliarde de lei: 'Gratuitate nu doar pentru medicamente, ci și pentru vaccinuri' - INFOGRAFIC

Partidul Social Democrat a prezentat propria formulă pentru bugetul pe 2021. În domeniul medical social-democrații vor un fond de patru miliarde de lei și încurajarea prevenției, asta deoarece - susține Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentantul României la OMS - românii suferă de multe boli cronice.

Alexandru Rafila: „Accesul la sănătate și medicamente, la educație de bună calitate, sunt singurele soluții de dezvoltare sustenabilă a României. De curând am introdus în vocabular termenul de reziliență. Atunci ne confruntăm cu reziliența sistemlui de sănătate, cu cel economic, a societății în general. Ceea ce se va întâmpla în continuare este imprevizibil. România nu poate să fie în afara acstei evoluții. Atunci încercăm să formăm condițiile astfel încât șocurile să fie cât mai reduse.

Ne propunem o creștere a bugetului. Ministerul Sănătății nu a reușit să cheltuiască banii alocați anul trecut. Să vă gândiți doar la achizițiile defectoase a produselor sanitare. Noi am propus o creștere substanțială a Ministerului Sănătății, dar și una pentru îngrijiri medicale la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate.

Citește și: Europenii pot mânca viermi în siguranță! UE a aprobat utilizarea lor: pot fi puși chiar și în pâine

Bugetul ar fi de 4 miliarde de lei. Bugetul trebuie să fie flexibil și adaptat situației.

Asistența medicală nu e doar un slogan de campanie. Oamenii trebuie să aibă acces la servicii medicale. Această sumă prevăzută ar putea să constituie prima măsură de reconstrucție a sistemului. Mai mult, rețeaua de centre de ambulatoriu, care să poată investiga și să interneze inclusiv câte o zi, este soluția pe care o practică multe țări europene.

Citește și: Polonia anunță o LEGE prin care INTERZICE cenzura online: 'Nu depinde de corporații uriașe să decidă ce păreri sunt corecte și care nu'

Problema este că noi avem mulți ani de boală cronică. Propunerea pe care o avem e să introducem compensare sau gratuitate nu doar pentru medicamente, ci și pentru vaccinuri", a spus Alexandru Rafila în cadrul unei conferințe de presă.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.