Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Raed Arafat știe unde e problema: 'Temerea de spital este indusă de toate discuţiile pe care le auzim şi pe Facebook, şi pe unele canale media'

Inquam Photos/ Octav Ganea
Raed Arafat

Medicul Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, afirmă că sunt pacienţi cu patologia COVID19 care nu merg la spital de team că acolo li se face mai mult rău sau care, odată ajunşi la spital, refuză tratamentul pe care medicii îl propun. „Şansa cea mai bună a unui pacient care necesită terapie intensivă este la terapie intensivă”, spune medicul.

„Temerea de spital este indusă de toate discuţiile pe care le auzim şi pe Facebook, şi pe unele canale media. Nu există altă soluţie. Dacă bolnavul nu este lăsat să fie internat la terapie intensivă pentru că cineva a auzit că acolo se fac lucruri rele la pacienţi, că oxigenul e toxic, înseamnă că tu laşi medicina şi asculţi ce spun unii şi alţii care nu ştiu. Şansa cea mai bună a unui pacient care necesită terapie intensivă este la terapie intensivă. Dacă terapia intensivă nu are loc, următoarea şansă este în unitatea de primiri urgenţe unde s-au amenajat locuri de terapie intensivă. Deci dacă ţi se propune un loc şi-l refuzi, clar că refuzi îngrijirea care este cea mai potrivită. Din păcate, avem astfel de situaţii în care oamenii vin tardiv, le e frică pentru că au auzit că nu e bine la spital, li se propun anumite tratamente, le refuză şi preferă să meargă pe tratamente citite pe Facebook şi propuse de unii şi alţii şi când de agravează situaţia lor şi ajung la faza în care trebuie să ajungi chiar la măsuri foarte agresive de terapie intensivă, şansa lor de viaţă devine foarte, foarte mică”, a declarat Raed Arafat vineri după amiază, într-o conferinţă de presă.

Citește și: VIDEO Explicație ULUITOARE a lui Raed Arafat: De ce nu a scos, până acum, ventilatoarele de la UNIFARM

El i-a sfătuit pe bolnavi şi pe rudele acestora „să nu consulte profesorii de Facebook şi Google” şi să se consulte, încă de la debutul bolii, cu medicii.

„Noi suntem acuma unde suntem pentru că nu am ascultat sfaturile celor care se pricep la acest domeniu şi am preferat să ascultăm alte persoane, care nu au nimic cu acest domeniu şi au insistat ca oamenii să nu se vaccineze, ca oamenii să nu folosească ce s-a pus la dispoziţia lor”, a adăugat Raed Arafat.

Citește și: Arafat: L-ați lăsa pe unul de pe Facebook să vă opereze? Și atunci de ce îi dați voie să vă spună să nu vă vaccinați? .


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.