Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Ramona Mănescu ar putea fi propusă comisar european, confirmă Viorica Dăncilă: 'Am făcut propunerile. Ele nu au fost respinse'

PSD
Viorica Dancila

Viorica Dăncilă a declarat, întrebată despre posibilitatea ca Ramona Mănescu să fie nominalizată comisar european din partea României, că deja a făcut propunerile pentru această funcție și nu are nicio informație de la președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, că le-ar fi refuzat.

„Am făcut propuneri pentru comisar european. Propunerile nu au fost respinse. Nu. Nu am nicio informație, nu am fost sunată de președintele CE că ar respinge propunerile pe care le-am făcut. Dacă va respinge, vom veni cu alte propuneri”, a afirmat Viorica Dăncilă, într-o conferință de presă susținută, joi, în județul Argeș.

Citește și: Traian Berbeceanu iese la rampă: ‘Ciudată tăcerea DIICOT-ului’

Ea a criticat USR, spunând că acest partid se poziţionează împotriva interesului naţional. "Întotdeauna se poziţionează împotriva ţării. Toţi îşi susţin candidaţii, indiferent de grupul politic, bineînţeles că USR a şi început să facă lobby la Bruxelles, astfel încât candidatul României să pice sau să nu fie acceptat. Am văzut declaraţiile lor publice că ne-am făcut de râs. Nu ştiu dacă cineva se face de râs în ţară, dar cu siguranţă ei fac România de râs pe plan extern", a adăugat premierul Dăncilă.

Pe 20 august, premierul Viorica Dăncilă a discutat cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, despre desemnarea noului comisar european din partea României. Cei doi înalţi oficiali urmează să mai aibă o întrevedere în perioada următoare, a transmis Guvernul, într-un comunicat de presă.

Citește și: Rareș Bogdan, răspuns-fulger în locul lui Klaus Iohannis: ‘Încă o mostră de tupeu și sfidare’

Propunerile Guvernului pentru funcţia de comisar european sunt europarlamentarii PSD Dan Nica şi Rovana Plumb.

Rovana Plumb şi Dan Nica au fost aleşi europarlamentari pe listele PSD. Ei fac parte din formaţiunea politică europeană a Socialiştilor şi Democraţilor, a doua ca reprezentare în Parlamentul European.

Citește și: Scene halucinante: Procurorul din cazul Caracal fuge de jurnaliști. Rușine!! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.