Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Rapidul are stadion: Noua arenă de peste 185 de milioane de lei, din care se puteau construi spitale, a fost predată - FCSB ar putea juca pe ea

Peste 185 de milioane de lei a costat construirea unui stadion în București, pentru Rapid! Banii putea fi folosiți, dacă ne luăm după anumite voci, pentru construirea de spitale, mai ales că locul este unul generos. Rapidul are stadion, dar pe el ar putea juca și FCSB sau Dinamo, anunță șefa CS Rapid.

Stadionul Giuleşti „Valentin Stănescu” din Bucureşti este finalizat şi, marţi, documentele de predare-primire au fost înmânate viceprim-ministrului Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, de către ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, arată un comunicat al MDLPA. Lucrările de construire a complexului sportiv au fost începute în 2019, iar valoarea totală a investiţiei a fost de peste 185 milioane lei.

"Am preluat astăzi Complexul sportiv Giuleşti, după ce Compania Naţională de Investiţii a finalizat proiectul de reabilitare şi modernizare.

Astfel de rezultate arată valoarea lucrului în echipă. I-am transmis asta şi ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, sub a cărui autoritate se află Compania Naţională de Investiţii", a menţionat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a subliniat că sportivii clubului Rapid au acum un complex cu dotări moderne.

"Clubul Rapid are o istorie de aproape 100 de ani şi este una dintre emblemele Ministerului Transporturilor. Este un simbol, cu atât mai mult cu cât sportul înseamnă fairplay şi muncă de echipă. Pot spune că în echipă cu Ministerul Dezvoltării am reuşit astăzi să oferim rapidiştilor şi bucureştenilor un complex sportiv modern. Sportivii de la Rapid au o nouă casă cu dotări moderne şi sper ca reuşitele viitoare ale acestora să onoreze istoria acestui minunat club aşa cum este tradiţia", a afirmat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor a apreciat că prin finalizarea lucărilor la complexul sportiv, clubul Rapid a revenit cu adevărat acasă.

"Chiar dacă imnul clubului se numeşte 'Suntem peste tot acasă', de azi putem spune că Rapid a revenit cu adevărat acasă. Sunt fericit şi pentru suporterii acestui club care au una dintre cele mai frumoase galerii. Să nu uităm că acest Club înseamnă 11 medalii olimpice, 30 mondiale şi peste 100 europene câştigate de o serie de mari sportivi la multe discipline. Marea atletă Gabriela Szabo, inconfundabilul portar Rică Răducanu, multiplul campion la haltere Nicu Vlad sunt doar câteva exemple", a încheiat Sorin Grindeanu.

„Finanţat prin MDLPA, este unul dintre obiectivele care au vizat modernizarea celor mai importante stadioane din Capitală, alături de Steaua şi Arcul de Triumf. Prin aceste investiţii, reuşim să transmitem un semnal clar în ceea ce priveşte capacitatea României de a corespunde standardelor europene la acest capitol. În plus, cred că, odată cu aceste investiţii, nu creăm doar cadrul pentru organizarea de competiţii sportive, ci transmitem un semnal de încurajare către tineri, către viitoarele generaţii, pentru practicarea sportului”, a afirmat ministrul Cseke Attila, potrivit comunicatului de presă al Ministerului.

Directoarea CS Rapid, Valentina Ionescu-Caciureac, a anunţat, marţi, la preluarea arenei, că şi alte echipe vor putea închiria noul stadion din Giuleşti,

"Vom începe să ducem dosarele pentru avizare, iar în funcţie de cât de repede vom obţine aceste avize se va putea juca aici. Nu vorbim de multe luni! La sfârşitul lunii februarie noi credem că se poate juca aici. Sunt săli care nu sunt dotate cu echipament sportiv şi le vom dota noi ulterior. Noi am primit mereu şi alte echipe aici. În trecut, cei care au înfruntat echipele din Bucureşti au închiriat stadionul, chiar şi pentru antrenament. Noi suntem deschişi să închiriem stadionul, da. Stadionul este foarte frumos, intim, jucătorii vor simţi galeria şi spectatorii. Mie îmi place foarte mult! Aşteptăm meciul de inauguare acum. Echipa de fotbal va organiza primul meci, ţine de ei această organizare pentru primul meci. Gazonul arată foarte bine pentru că a fost montat în vară şi a avut timp să se prindă", a spus Valentina Ionescu-Caciureac, la eveninemtul de recepţie al noului stadion, informează digisport.ro.

Proiectul de investiţii a vizat o serie de dotări care corespund omologării UEFA la categoria 4. Mai exact, noua arenă va putea găzdui meciuri de fotbal pentru antrenamente, meciuri amicale cu şi fără public, meciuri de fotbal cu public din cadrul cupelor europene şi al Ligii 1 de fotbal a României.

Pe lângă acestea, complexul sportiv pune la dispoziţie săli de antrenament (haltere, box, lupte), o sală de sport multifuncţională, sală de forţă şi de recuperare şi una de bowling.

De asemenea, stadionul Giuleşti este prevăzut cu pistă de atletism, antrenament şi spaţii de cazare pentru sportivi.

În plus, complexul este dotat cu un sistem modern de jocuri de lumini tip DMX (Digital MultipleX) şi un sistem de iluminat pe faţada principală, cu posibilitatea integrării acestuia în sistemul de jocuri de lumini tip DMX. Totodată, zonele din spatele porţilor de fotbal au fost asigurate cu plase de protecţie, dată fiind distanţa mică dintre marginea terenului de joc şi limita gradenelor pentru spectatori, mai arată sursa citată.

Lucrările de construire a complexului sportiv „Valentin Stănescu” au demarat în toamna anului 2019, iar valoarea totală a investiţiei a fost de 185.333.607,39 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.