Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Recrut rus, condamnat la 5 ani și jumătate de închisoare: a lovit cu pumnul în piept un superior

Un tribunal militar rus îl condamnă pe recrutul Alexander Leshkov la cinci ani și șase luni de închisoare, într-o colonie cu un regim strict, după ce îl găsește vinovat în scandalul cu superiorul său ierarhic, relatează portalul independent rus Meduza, citând agenția TASS.

Informații despre incident au apărut la jumătatea lunii noiembrie, când un videoclip cu "bătaia" a ajuns pe rețelele de socializare. La acel moment, în acest caz a fost inițiată o procedură penală. Videoclipul prezintă o altercație între cei mobilizați și comandantul lor la terenul de antrenament din Parcul Patriot de lângă Moscova.

Recruții s-au plâns de nivelul slab de pregătire și de calitatea teribilă a echipamentului. În fruntea grupului de soldați iritați se afla Alexander Leshkov, care a fost puternic implicat în discuție și a gesticulat foarte mult. La un moment dat, l-a lovit cu pumnul în piept pe un superior.

Potrivit TASS, recrutul rebel a fost arestat pe 15 noiembrie. Potrivit dosarului, Leszkow a fost acuzat că l-a bătut și insultat pe comandant folosind cuvinte obscene. "El și-a exprimat nemulțumirea față de organizarea serviciului ofițerilor și, de asemenea, a suflat în mod deliberat fumul dintr-o țigară în fața ofițerului, după care l-a lovit cu pumnul în piept pe locotenent-colonel", se arată în comunicat.

Sentința de 5,5 ani de închisoare, emisă de tribunalul militar de garnizoană din Odnițovo, a fost contestată. Recursul va fi judecat de Tribunalul Districtual Militar II Vest. Inculpatul pledează nevinovat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.