Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Refuzând din nou să poarte mască, Papa Francisc își critică enoriașii: 'Merg la liturghie pentru a expune ultimul model cumpărat'

Facebook
klaus iohannis carmen iohannis papa francisc

Papa Francisc i-a criticat miercuri pe cei care merg la liturghie "pentru a demonstra că sunt catolici" sau "pentru a expune ultimul model cumpărat" şi "a oferi o bună imagine socială".

Suveranul pontif a formulat aceste critici cu prilejul Audienţei generale de miercuri desfăşurată în aula Paul al VI-lea în care a evitat să se apropie de credincioşi în contextul respectării măsurilor anti-contagiere cu noul coronavirus, relatează EFE, citată de Agerpres.

În cateheza dedicată rugăciunii, papa a denunţat totodată "falsele rugăciuni", cele care sunt făcute "doar pentru a fi admiraţi de ceilalţi".

"Cel mai prost serviciu care poate fi adus lui Dumnezeu este de a te ruga cu oboseală, ca nişte papagali, ca şi cum ar fi un obicei. Nu. Rugăciunea este centrul vieţii. Dacă există rugăciune, atunci fratele şi sora devin importanţi", a adăugat papa Francisc.

El a asigurat că rugăciunea "nu este un calmant pentru a uşura problemele vieţii"; nu, acest tip de rugăciune "nu este creştină", a asigurat Suveranul pontif.

"A nu recunoaşte acest lucru este un sacrilegiu, o abominaţie, este cea mai gravă jignire adusă templului şi altarului", a continuat papa.

Citește și: Codrin Ștefănescu, atac dur la Marcel Ciolacu: ‘I-a ras pe toți!’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.