Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Renault scoate o mașină electrică zburătore, la 60 de ani de la modelul clasic 4

autoweek.com

Renault și centrul de design TheArsenale au fabrica o versiune zburătoare a clasicului Renault 4, care împlinește 60 de ani în acest an. AIR4 este alimentat de baterii și poate zbura. Carcasa lui AIR4 este realizată din fibră de carbon, TheArsenale oferind designului original o schimbare în loc să folosească o caroserie de 4L, arată Autoweek.com.

Pentru cea de-a 60-a aniversare a lui Renault 4, producătorul auto a făcut echipă cu centrul de design TheArsenale pentru a crea o versiune funcțională și zburătoare.

Efortul, din păcate, nu a implicat folosirea unui Renault 4 de epocă - o caroserie similară a fost în schimb formată din fibră de carbon pentru a crește rigiditatea, păstrând majoritatea elementelor de design recunoscute ale originalului. Șoferul poate ridica pur și simplu întreaga carcasă a caroseriei, articulată în față, pentru a intra și a ocupa un loc, AIR4 folosind patru elice cu două pale pentru a obține o suspensie.

„După un an de sărbătoare am vrut să facem  ceva neconvențional pentru a închide cea de-a 60-a aniversare a 4L”, a declarat directorul de marketing global al mărcii Renault, Arnaud Belloni. „Această colaborare cu TheArsenale a fost o potrivire firească. Mașina de spectacol zburătoare AIR4 este ceva nevăzut încă și o face cu ochiul la cum ar putea arăta această icoană peste alți 60 de ani”.

Producătorul auto spune că modelul poate zbura orizontal cu 26 de metri pe secundă cu o înclinare de 45 de grade și poate urca cu o viteză de 14 metri pe secundă. De asemenea, se spune că mașina poate zbura până la 700 de metri înățime.

„Bazându-se pe tehnici de proiectare generativă folosind inteligența artificială, inginerii TheArsenale au reușit să testeze și regleze fin ideile designerilor, chiar înainte de a începe primele teste în lumea reală”, spune producătorul auto.

Poate că cea mai importantă măsură este durata maximă a timpului de zbor, pentru ca nu cumva să rămână fără energie într-un moment deosebit de inoportun. Renault nu a menționat cât de mult poate sta AIR4 în aer într-un mod care utilizează cea mai mică putere, dar așa cum am văzut cu astfel de exerciții de inginerie, rareori durează peste jumătate de oră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.