Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Republica Moldova este în alertă maximă: 'Se desfăşoară acţiuni subversive, din arsenalul unui război hibrid'

În Republica Moldova "se desfăşoară acţiuni subversive, din arsenalul unui război hibrid", a declarat, joi, ministrul moldovean al Apărării, Anatolie Nosatîi, la finalul Trilateralei România - Ucraina - Republica Moldova, care a avut loc la Bucureşti, relatează Agerpres.

"Această situaţie ambiguă pune, de asemenea, o presiune enormă asupra sectorului securităţii de apărare naţională", a spus el, într-o declaraţie comună de presă.

Moldova se oferă să ajute Ucraina

Nosatîi a adus un omagiu poporului ucrainean şi forţelor sale armate pentru "sacrificiile enorme" şi a adăugat că Republica Moldova este dispusă să se implice inclusiv în reconstrucţia post-conflict a Ucrainei. "În prezent, Republica Moldova este supusă riscurilor militare. (...) Noi analizăm şi monitorizăm îndeaproape situaţia de securitate în regiunea transnistreană, în zona de securitate, precum şi în proximitatea geografică a Republicii Moldova. Afirmăm că astăzi situaţia rămâne calmă, dar volatilă, cu unele elemente de imprevizibilitate", a arătat Nosatîi.

Moldovenii, afectați de război

Fiecare cetăţean al Republicii Moldova este afectat negativ de agresiunea Rusiei contra Ucrainei, a declarat, joi, ministrul de Externe moldovean, Nicu Popescu, după Trilaterala România - Ucraina - Republica Moldova, care a avut loc la Bucureşti.

El a reiterat, în cadrul unei conferinţe de presă comune, că Republica Moldova este alături de Ucraina. "Impactul negativ al acestui război asupra ţării noastre este resimţit de fiecare cetăţean al Republicii Moldova în absolut fiecare domeniu, atât în plan economic, energetic, social şi umanitar. Fiecare cetăţean al Republicii Moldova este afectat negativ de agresiunea Rusiei contra Ucrainei", a afirmat şeful diplomaţiei de la Chişinău.

Nicu Popescu a nuanţat că "Republica Moldova nu este ameninţată în plan militar", datorită rezistenţei şi rezilienţei statului ucrainean. "Astăzi, Ucraina ne apără de riscurile de destabilizare şi agresiune", a subliniat el. "Reiterăm poziţia noastră consecventă privind susţinerea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în hotarele internaţional recunoscute", a adăugat ministrul de Externe.

Nicu Popescu a afirmat că ţara sa "continuă să fie o ţintă a acţiunilor şi tentativelor hibride de destabilizare (...) iniţiate de către oligarhii fugari în cooperare şi coordonare cu Federaţia Rusă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.