Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Reședința președintelui din Kazahstan, în FLĂCĂRI: protestatarii au intrat în clădire

incendiu, kazahstan

Reședința președintelui din Kazahstan din Almaty a fost incendiată de către protestatari, informează Nexta. Situația degenerează, iar protestatarii atacă clădirile guvernamentale din toată țara.

Potrivit portalului zakon.kz, protestatarii sunt înarmați cu obiecte contondente, bețe și scuturi.

Martorii oculari au confirmat pentru agenția TASS că protestatarii au încercat să ia cu asalt clădirea administrației orașului. „Din marginea pieței se aud foarte tare și des zgomote de grenade. Se spune că sunt foarte mulți oameni care au venit să năvălească în clădirile administrative. Aceștia iau cu asalt clădirile administrative. Tineri cu beţe şi obiecte contondente vin de pe diferite străzi. Magazinele nu funcţionează astăzi”, au spus interlocutorii agenţiei.

Oficialii orașului au fost scoși din clădire înainte ca protestatarii să încerce un asalt, a declarat deputatul Akim de Almaty Yerzhan Babakumarov. Potrivit acestuia, angajații au reușit să se retragă înainte de începerea agresiunii. El a precizat că unii dintre angajați lucrau de la distanță.

Context

Locuitorii orașelor Zhanaozen și Aktau din regiunea Mangistau, pe 2 ianuarie, au ieșit în masă în stradă cu un apel la reducerea prețurilor la combustibil. Mai târziu, protestele s-au răspândit în Kazahstan. Dupa o intalnire cu protestatarii, autoritatile au anuntat o reducere a pretului gazului lichefiat in regiunea Mangistau, insa situatia nu s-a stabilizat. Protestatarii s-au revoltat, iar poliția a început să folosească gaze lacrimogene.

În această dimineață guvernul Kazahstanului a fost demis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.