Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO REVOLTA din Belarus a ajuns la București - Protest în fața ambasadei

protest ambasada belarus bucuresti

Zeci de oameni participă, duminică seara, la un protest față de situația din Belarus, în fața Ambasadei din București, oamenii venind cu pancarte pe care au scris că sunt solidari cu proteste masive, reprimate dur de regimul de la Minsk, anunță MEDIAFAX.

Românii au venit în fața Ambasadei Republicii Belarus din București pentru a spune că sunt alături de poporul din Belarus care luptă, de mai multe zile, pentru câștigarea libertății.

Protestatarii spun că doresc, la fel ca cei din Belarus, repetarea alegerilor, considerând că acestea au fost fraudate de actualul președinte, Lukashenko.

Citește și: CURAJ NEBUN Un polițist DEMASCĂ șirul complicităților dintre șeful Poliției, șeful Poliției Capitalei și Duduieni: DE CE au 'greșit' mascații adresa

„Chiar dacă au fost bătuți și torturați de forțele de ordine obediente regimului, gazați și fugăriți, protestatarii din Belarus nu au renunțat la visul lor de a deveni liberi. Astăzi, dictatorul Lukashenko a adus cu autocarele oameni care să participe la un miting de susținere, în încercarea lui disperată de a intimida și a demonstra o falsă susținere a poporului. Ca la manual, toți dictatorii urmează aceleași tehnici de manipulare și intimidare, evitând ceea ce este atât de evident pentru o lume întreagă: tot timpul popoarele au dărâmat dictaturile”, scriu cei de la Evoluție în Instituțiel, pe Facebook.

Scrutinul prezidenţial organizat duminica trecută în Belarus, câştigat potrivit autorităţilor de preşedintele Aleksandr Lukaşenko, dar contestat puternic de opoziţie, a fost urmat de proteste masive, reprimate dur de regimul de la Minsk.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.