Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Video | Ridică-mă la cer! Spectacol marca ÎPS Teodosie: Arhiepiscopul Tomisului, ridicat cu macaraua deasupra unei biserici pentru a-i sfinţi noile cruci

Radu Pop
ips teodosie macara sfintire cruci

Video | Ridică-mă la cer! Spectacol marca ÎPS Teodosie: Arhiepiscopul Tomisului, ridicat cu macaraua deasupra unei biserici pentru a-i sfinţi noile cruci

Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a sfinţit la sfârşitul săptămânii trecute noile cruci ale unei biserici reabilitate din localitatea Agigea, de pe o macara, fiind urcat deasupra turlelor lăcaşului de cult, anunță Agerpres.

Referitor la gestul acestuia, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a explicat, luni seară, că crucile au fost amplasate pe turle fără a fi sfinţite şi, pentru a nu fi coborâte, ierarhul a optat pentru varianta folosirii unei macarale.

"Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Teodosie a oficiat slujba sfinţirii lucrărilor de înfrumuseţare a bisericii 'Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir' din localitatea Agigea, duminică, pe 29 octombrie 2023. În cadrul acestei slujbe este necesar actul sfinţirii celor trei cruci noi ale turlelor bisericii. Întrucât crucile au fost amplasate pe turle anticipat, fără a fi sfinţite, existau două variante: 1. Erau coborâte crucile de pe turle, fapt care ar fi implicat un efort suplimentar şi substanţial atât din partea comunităţii, cât şi a constructorului; 2. Cu ajutorul şi în prezenţa unui specialist de la protecţia muncii, cu toate măsurile de siguranţă luate, ierarhul să urce cu un elevator spre a sfinţi crucile deja fixate pe acoperişul turlelor", a transmis reprezentantul Arhiepiscopiei Tomisului.

Potrivit acestuia, "Înaltpreasfinţitul a optat, din motive corecte, pentru a doua variantă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.