Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO - Rusia a interceptat trei avioane franțuzești la Marea Neagră

avion de lupta vanatoare

Rusia a interceptat trei avioane aparţinând armatei franceze deasupra Mării Negre, teatrul unei competiţii între Moscova şi NATO, a anunţat Ministerul rus al Apărării, relatează AFP, informează News.ro.

Două avioane ruseşti de vânătoare, de tip Suhoi 27 (Su-27), au fost trimise să intercepteze un avion de aprovizionare în zbor cu carburant de tip KC-135 şi două avioane de luptă de tip Mirage-2000 franceze, detectate pe când se aflau deasupra apelor internaţionale şi care ”se apropiau de frontiera rusă”.

”După ce aeronavele străine au făcut cale întoarsă şi nu se mai îndreptau către frontierele Rusiei, cele două avioane ruseşti de vânătoare s-au întors la bază”, a precizat Moscova.

Interceptarea a avut loc ”conform regulilor internaţionale”, precizează ministerul.

Marea Neagră, care comunică cu Bosforul turcesc în vest, şi Strâmtoarea Kerci, controlată de către ruşi, în nord, este o intersecţie geopolitică în care se întretaie influenţa rusă şi a NATO.

Această interceptare nu este prima. Avioane ruseşti de vânătoare se apropie frecvent de avioane occidentale care zboară în jurul Rusiei, la mările Neagră, Baltică sau la Oceanul Pacific, în majoritatea cazurilor fără incidente.

Citește și: RAPORT despre Wuhan făcut de Departametul de Stat al SUA: 'Un accident de laborator ar putea semăna cu un focar natural'

În iunie 2020, patru bombardiere ruseşti au fost interceptate la 40 de kilometri de Alaska, potrivit Pentagonului.

Cu două săptămâni mai înainte, Ministerul rus al Apărării publica imagini cu două bombardiere americane de tip B-1, interceptate după ce au survolat mările Baltică şi Neagră, în apropiere de Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.